Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Techworld zet systeembeheerders in het zonnetje

HAARLEM, 20 juli 2007 ­ Systeembeheerders worden nog vaak gezien als de bleke nerds uit de kelder. Techworld wil hier met de Nederlandse dag voor de systeembeheerder verandering in brengen.

Techworld, een site voor systeem- en netwerkbeheerders, zal daarom op 27 juli, de internationale dag van de systeembeheerder, enkele systeembeheerders in het zonnetje zetten en namens hun collega's bedanken voor hun inzet.

In samenwerking met online computerwinkel Misco.nl kunnen er die dag drie systeembeheerders worden verblijd met een cadeaubon.

Op www.techworld.nl/sysadminday kunnen collega's hun systeembeheerder nomineren en uitleggen waarom juist hij of zij in het zonnetje moet worden gezet.

"De systeembeheerder is iemand met wie collega's het liefst zo min mogelijk te maken willen hebben", zegt Wilbert de Vries, adjunct-hoofdredacteur van Techworld. "Als dit lukt, is het een teken dat de systeembeheerder goed werk doet. Niet iedereen weet dit op waarde te schatten. Met deze actie willen we daar verandering in brengen."

In slechts enkele dagen tijd zijn al ruim 150 systeembeheerders genomineerd. De redactie van Techworld, een uitgave van IDG Nederland, zal hieruit drie winnaars selecteren die op 27 juli hun prijs in ontvangst mogen nemen.

Een greep uit de motivaties van collega's:


- Hij staat altijd klaar en behandelt de servers als eigen bloed


- Omdat hij altijd alle computerstress oplost voor alle blonde dames binnen het bedrijf


- Wij hebben een geweldige systeembeheerder, die nooit te beroerd is de (domme) fouten van niet-it-specialisten snel op te lossen

Over IDG

IDG Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds meest toonaangevende uitgeverij en onderzoeksinstelling in de ict-branche. Meer dan 120 miljoen mensen lezen één of meer van IDG's 300 ict-tijdschriften en -kranten, die in meer dan 85 landen worden uitgegeven. Andere producten en diensten die IDG wereldwijd aanbiedt, zijn ruim 330 websites, 470 onderzoekprogramma's voor verschillende (ict)marktsegmenten en de organisatie van 168 technologie gerelateerde beurzen en conferenties. Meer informatie over IDG en IDG Nederland treft u aan op www.idg.com en www.idg.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht