Gemeente Leeuwarden

24 juli 2007

Wethouder Bleize naar Congres BRIDGES in Spanje

Vrijdag 27 juli vertegenwoordigt wethouder Cultuur Yvonne Bleize de gemeente Leeuwarden op de internationale conferentie BRIDGES in San Sebastián, Spanje. Deze conferentie wordt volgend jaar juli in Leeuwarden gehouden.

BRIDGES is sinds 1998 een jaarlijks terugkerend internationaal platform voor kunstenaars en wetenschappers die zich op het grensvlak van wetenschap, kunst en techniek begeven. Rond de 250 wetenschappers en kunstenaars uit diverse delen van de wereld komen bij elkaar om deel te nemen aan een breed opgezet programma over 'Mathematical connections in art, music, architecture and science'. De eerste conferenties waren in de Verenigde Staten, maar de laatste jaren is BRIDGES ook in Europa, vooral door de toenemende brede internationale betrokkenheid. In 2006 was Londen gaststad en dit jaar de Spaanse stad San Sebastián. Kijk voor meer informatie over de conferentie op www.bridgesmathart.org

Wethouder Bleize zal in San Sebastián Leeuwarden als gaststad in 2008 introduceren en promoten. Met steun van de gemeente Leeuwarden en de provincie Fryslân wordt dit programma momenteel ontwikkeld. De in Leeuwarden geboren kunstenaar M.C. Escher zal hierbij centraal staan, evenals een belangrijke voorloper van Escher: Hans Vredeman de Vries.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden: 058- 233 4002.