KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

25-7-2007

EK/ WK Laser Radial Scheveningen

Vanaf vrijdag 27 juli is Scheveningen ruim twee weken in de ban van het EK/WK Laser Radial. Al maanden is de organisatie bezig met de voorbereiding op dit grote en unieke evenement.
Vrijdag 27 juli as. gaan de Europese Kampioenschappen voor Dames en de Wereld kampioenschappen voor Heren in de Laser Radial van start. De Laser Radial is voor de dames een Olympische klasse. Er zullen 105 deelnemers uit 30 verschillende landen aan de start verschijnen. Er zijn 9 Nederlandse deelnemers in het dames veld waarvan Gea Jutjens en Marit Bouwmeester de hoogst gekwalificeerde zijn. Bij de heren zijn er in totaal 120 deelnemers met 29 verschillende nationaliteiten
aanwezig. Voor Nederland zullen 18 mannen aan de start komen op de eerste wedstrijddag, deze zal plaatsvinden op zondag 29 juli as.

De tweede week komen de jeugdige zeilers tot en met 19 jaar aan bod. Hiervoor hebben wel 265 deelnemers uit 32 verschillende landen aangemeld. Hiervan zijn er 198 mannelijke en 67 vrouwelijke
deelnemers. Met 18 zeilers uit Nederland moet het vast een mooi evenement gaan worden.
De organisatie biedt de mogelijkheid aan om de wedstrijden van dichtbij te bekijken. De driemaster Minerva zal tijdens de beide finaledagen uitvaren. Deze zullen plaatsvinden op 3 augustus en 11 augustus. Ook kan er dagelijks een VIP arrangement geboekt worden. Dit arrangement bestaat o.a. uit: een drankje vooraf, de wedstrijden vanuit een snelle VIP rubberboot bekijken en een heerlijke lunch in restaurant Raar.
Wij hopen u tijdens dit unieke evenement in Scheveningen te mogen verwelkomen!

Voor meer informatie over de arrangementen: http://www.wkzeilen.nl Officiële EK/WK Laser Radial site:
http://www.laserklasse.nl/radial2007/
email: wk.lr.media@gmail.com

Internetadres: www.laserklasse.nl/radial2007/
E-mailadres:wk.lr.media@gmail.com