LLiNK

Rotterdam, 24 juli 2007


- PERSBERICHT -

LLinke Soep vier weken lang ZomerSoep

Het wekelijkse Radio 1-programma LLinke Soep komt de komende vier weken vanaf verschillende locaties in het land. Dus even geen soep uit een Hilversums blik, maar vers bereid in de buitenlucht onder de noemer: LLinke ZomerSoep. Zo kun je presentator Marcel van der Steen al picknickend aantreffen in het Vondelpark, rockend op Lowlands en swingend bij de Gay Parade. Maar om te beginnen komt LLinke ZomerSoep aanstaande vrijdag 27 juli vanaf het Zomercarnaval in Rotterdam, te beluisteren om 20.00 uur op Radio 1.

Vanaf de Coolsingel in Rotterdam hebben we een show vol exotische gasten en dito hapjes. Met ondermeer Marcie de Jongh - de Queen Zomercarnaval 2007, Orhan Kaya - wethouder Integratie van Rotterdam, en Henca Maduro - radiohost bij Juize FM en programmadirecteur Jongerenhoofdstad 2009. In deze LLinke ZomerSoep vragen we ons af of er nog zoiets bestaat als Multiculti. Of is dat zó 2001? De Londense brassband Ebony Steel zorgt voor live-muziek.

Een week later, op vrijdag 3 augustus, vragen we ons af hoe tolerant Nederland eigenlijk is. Vanaf de Gay Pride in Amsterdam dompelt LLinke ZomerSoep zich onder in het roze grachtenwater. Is het nog leuk om homo te zijn in Nederland? Met burka's in het straatbeeld en herboren christenen in het kabinet? En hoe zit dat eigenlijk in het buitenland, kun je daar een beetje uit de kast komen?

De derde uitzending van LLinke Zomersoep komt vanuit het Vondelpark in Amsterdam, waar we gaan picknicken met happy singles. We sluiten deze outdoor zomerreeks af op het Lowlands Festival in Biddinghuizen.

LLinke Soep is een jongerenmagazine over Praktisch Idealisme. LLinke Soep is iedere vrijdag om 20.00 uur te beluisteren op Radio 1. LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


------------------------------------------


- EINDE PERSBERICHT -


Noot voor de redactie,