Nieuwe hotspot: Amsterdam Marcanti

25/07/2007 11:16



Marcanti Beheer B.V.



Dit weekend o.a. Freemasons, Farley Jackmaster Funk, Wiggels

Amsterdam is een hotspot rijker. "Amsterdam Marcanti" heeft het afgelopen weekend haar deuren geopend. Met een gevierde restyling en een nieuw team creatievellingen achter de coulissen, is de klasse en het chique van de Marcanti in de vroegere jaren weer terug. Waar de vorige exploitanten van het roemrijke pand in de Jan van Galenstraat zich op één soort activiteit richtten, kijkt de huidige uitbater verder dan zijn neus lang is.

Amsterdam Marcanti moet uitgroeien tot een sociale ontmoetingsplaats met zowel muziekstijlen als klassiek en jazz, maar ook stand-up comedy en andere podiumkunsten herleven in de nachtclub de ambiance van het oude Marcanti Theater. Ondersteund door supersonische licht- en geluidsapparatuur, voegen internationaal bekende dj's en opkomend draaitalent in de weekenden daar een moderne dimensie aan toe. Dj's van internationale allure die hun sporen al verdiend hebben, maar er wordt zeker ook ruimte geboden om jong talent een kans te bieden hun vernieuwende sounds ten gehore te brengen.

Dit weekend is de crème de la crème van dj-land uitgenodigd om plaats te nemen in de vliegende dj-boot van deze verbouwde 'classy joint'. Vrijdag zal de naam van de avond gedragen worden door "Phat Diva". Deze avond is een mix van clubhouse, techno en electro, maar altijd funky georiënteerd. De heren die de dansvloer gaan vullen zijn de Top DJ's: Nathan Coles, Terry Francis en Kenny Larkin. Zaterdag is het de beurt aan "Catwalk", een avond gericht op clubhouse met een vrouwelijk tintje. Dj Natarcia, Farly Jackmaster Funk, A.T.F.C en als klap op de vuurpeil het wereldbekende DJ team Freemasons.

Freemasons is een duo bestaande uit Russell Small en James Wiltshire. In 1999 scoorde zij met het duo Phats & Small de top 10-hit "Turn Around", "Feel So Good" en "Tonite". Daarnaast verzorde zij een remix voor de Earth Wind & Fire classieker "September", die nr 12 in de Nederlandse hitlijsten bereikte. Wiltshire werkte samen met Donna Summer, Texas en Kylie Minogue. In September 2005 hadden de Freemasons een hit met "Love on my mind". Een maand later hadden zij een hit met een remix van de Faith Evans' hit "Mesmarized". Daarna volgde remixen voor o.a Blaze Most "Precious Love", Jamiroquai "Don't Give Hate a Chance", Fat Boy Slim "Right Here, Right Now", Herd & Fritz "Just Can't Get Enough", Angie Stone "I Wasn't Kidding", Loleatta Holloway "Love Sensation" en Beyonce "Déjá Vu" en de laatste hit van Beyonce en Shakira "Beautiful Liar". Door hun enorme remixtalent werden zij genomineerd voor een Grammy Award. De Freemasons zijn zelden in Nederland te vinden, dus dit is je kans voor een avond waar je je vingers bij af kan likken.

Nathan Coles en Terry Frances vormen samen het dj/ producerteam "Wiggle". Deze heren staan vooral bij onze Engelse buren bekend als superster DJ's. Beide heren zijn al tien jaar residents van de prestigieuze club FABRIC in London. Al vijftien jaar zijn deze mannen ambassadeurs van de Tech-house en zijn graag geziene gasten in clubs als Pacha, Space, Bora Bora en Underground in Ibiza.

Kenny Larkin is afkomstig uit Detroit. Deze gevierde dj / producer bracht ooit zijn eerste plaatje uit met superster dj Richie Hawtin. Beide heren zijn al jaar en dag bevriend. Hij maakte diverse remixen voor grote artiesten, waaronder de wereldbekende zangeres "Sade". Zijn album "Methaphor" werd ooit door Keyboard Magazine in Detroit genomineerd voor 'best electronic album of the year', en de Amerikaanse Metro Times benoemde hem tot beste Techno Artist of the Year.

ATFC staat bekend om zijn wereldhit "Bad Habit". Vroeger was hij een van de gardes van Defcted, maar tegenwoordig runt hij het best verkopende UK houselabel Onephatdiva. Zijn recente "Ibiza-Tastic", "Carino" en "Spread Love (all over the world)" maken op dit moment ook de Nederlandse dansvloeren gek. Hij remixte tevens voor Moloko, Moby, All Saints en Simply Red en werkt regelmatig samen met Seamus Haij en Mark Night.

Faley Jackmaster Funk is een van de grondleggers van de House. Ooit begon hij zijn carrière in een platenzaak in Chicago, wat al gauw resulteerde in eigen producties. Zijn talent werd met open armen ontvangen en zijn succes begon met de wereldbekende cover van Isaac Hayes "Love Can't Turn Around". Zijn muziekstijl is onsterfelijk en zijn draaikunsten favoriet bij vele house liefhebbers.

Nartarcia is één van Nederlands meest bekende vrouwelijke dj's en nieuwe resident van Catwalk. Deze prachtige dame heeft eigenlijk geen introductie nodig. Ooit begonnen als resident in de Amsterdamse club Havana en resident van de welbefaamde club Roxy, draait Natarcia tegenwoordig in clubs en feesten door het hele land, waaronder Melkweg, Pussylounge, The Zebra, More Habiba, Las Palmas Club Stalker, en Silly Symphonies.

Maar om de ultieme uitgaansbeleving te scheppen, gaat Amsterdam Marcanti nog een stap verder. Naast de diverse programmering en state of the art-techniek gaat het er ook om dat klant koning is en dat begint al bij de bewaakte parkeerplaats met voldoende plek voor iedereen. Een klant betaalt niet voor de garderobe en al helemaal niet voor een bezoek aan het toilet. Verwacht dan ook geen bullebakken voor de deur, maar keurige gastheren en oprecht geïnteresseerd barpersoneel dat bestellingen in een handomdraai presenteert. Tussen 23.00 uur en 00.00 uur is er gratis champagne voor iedereen.

Wees er dit weekend bij, Amsterdam Marcanti laat je de avond van je leven beleven.

Locatie: Amsterdam Marcanti, Jan van Galenstraat 6-10, 1051 KM Amsterdam Datum: 27 en 28 juli 2007
Line-up Phat Diva: Nathan Coles, Terry Francis en Kenny Larkin Line-up Catwalk: Freemasons, Farly Jackmaster Funk, A.T.F.C en Natarcia Tijd: 23:00 - 05:00 (Gratis champagne tussen 23:00 en 00:00 uur) Entreeprijs: Euro 20,-
Muziek: club, house, techno
Minimale toelatingsleeftijd: 21 jaar