Ingezonden persbericht


Persbericht

Vrijdag 27 juli is dag van de systeembeheerder

Internationale Sys Admin Dag wordt ook in Nederland gevierd

Leidschendam, 25 juli 2007 - Systeembeheerders zijn onmisbaar in de Nederlandse kantoren. Naast het optimaal laten werken van hardware en software spelen zij een cruciale rol in de strijd tegen computervirussen, internetcriminaliteit en het veilig beheren van data. Zonder systeembeheerders zouden computers, printers, netwerken en internetverbindingen snel tot stilstand komen, en daarmee het hele kantoor. Toch ontvangen zij maar zelden echte waardering voor hun inzet. Om stil te staan bij de belangrijke rol die systeembeheerders spelen en daar waardering voor uit te spreken, wordt sinds enkele jaren de internationale Sys Admin Dag (Systeembeheerderdag) gevierd op de laatste vrijdag van juli. Digibewust, een samenwerkingsverband van het Ministerie van Economische Zaken en bedrijfsleven, roept iedereen op hier aandacht aan te besteden.

Arie van Bellen, Programma-directeur Digibewust: 'Systeembeheerders worden vaak ten onrechte meer geassocieerd met ICT-problemen dan met de werkzaamheden en studie die zij verrichten om alle ICT-systemen binnen de organisatie te onderhouden, te actualiseren en optimaal te laten draaien. Daar komt bij dat de meeste mensen pas in contact komen met een systeembeheerder als er iets misgaat, en als ze ongeduldig afwachten wanneer alles weer werkt zoals zij gewend zijn. Ik roep daarom iedereen op om vrijdag iets leuks te doen voor je eigen systeembeheerder. Dat kan via onze actiesite www.sysadmindag.nl maar natuurlijk ook met een taart of een bosje bloemen.'

Activiteiten

Vanaf vrijdag kan iedereen zijn of haar systeembeheerder in het zonnetje zetten op www.sysadmindag.nl. Via de site kan een bedankje worden verstuurd aan de systeembeheerder en kan een speciale Sys Admin Dag e-mail handtekening op vrijdag 27 juli aan alle uitgaande mail worden toegevoegd om daarmee respect en waardering te tonen. Daarnaast is het mogelijk om mee te dingen naar een ludiek prijzenpakket voor systeembeheerders die op de meest liefdevolle wijze door hun collega's op de foto zijn gezet. Deze actie loopt tot een week na de Sys Admin Dag (vrijdag 3 augustus). Ook is er op vrijdag 27 juli in de ochtend een promotieteam actief in Amsterdam dat Sys Admin Dag Buttons uitdeelt. Door deze button zichtbaar te dragen op de Sys Admin Dag geven mensen blijk van hun waardering.

Digibewust Programma

Digibewust, een samenwerkingsverband tussen het Ministerie van Economische en bedrijfsleven, wil bij gebruikers de kennis en het vertrouwen in de mogelijkheden van digitale middelen versterken. Daarnaast wil Digibewust gebruikers aanzetten tot actie, om op een bewuste manier met bijvoorbeeld de computer, digitale middelen als pda's en mobiele telefoons om te gaan en daarbij zelf ook de verantwoordelijkheid te nemen. Zowel bedrijfsleven als overheid en diverse belangenorganisaties zijn betrokken bij Digibewust. Kijk voor meer informatie op www.digibewust.nl. ECP.NL, platform voor eNederland, voert het secretariaat.

Contactgegevens voor de redactie:

Rachel Peeters, Programmabureau Digibewust: ECP.NL, Platform voor eNederland

e-mail: rachel.peeters@ecp.nl, tel: 070-4190309 of 06 46121190

PERSUITNODIGING

Het promotieteam dat vrijdag actief is in Amsterdam bezoekt 's morgens ook een bedrijf dat actief aandacht besteedt aan Sys Admin Dag. Journalisten die geinteresseerd zijn om dit bij te wonen, zijn van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via pers@lindblom.nl of telefonisch bij Jochem de Boer via 06-24801105.

Bijgaand vindt u ook het beeldmerk dat voor Sys Admin Dag 2007 is ontwikkeld in JPG formaat. Indien u het logo liever in een andere formaat ontvangt, kunt u contact opnemen via pers@lindblom.nl