Ingezonden persbericht


PERSBERICHT science center NEMO

Amsterdam, 27 juli 2007

Kinderen trotseren de zwaartekracht op 22 meter boven NAP

Kinderen in de leeftijd van 6-13 jaar trotseren elke zondagmiddag de zwaartekracht op 22 meter boven NAP, op het grootste dakterras van Amsterdam: BovenNEMO. Hier vindt t/m 2 september de circusworkshop Trotseer de zwaartekracht plaats. Ballopen, koorddansen en jongleren met objecten komen o.a. aan bod tijdens de workshop. De bijeenkomst wordt afgesloten met een voorstelling voor (groot)ouders en andere belangstellenden.

Andere activiteiten op het dak
BovenNEMO biedt deze zomer meer activiteiten op het dak. Voor kinderen vinden dagelijks workshops Zonne-Lab plaats en zijn er op 15 augustus wedstrijdjes Kraantje drukken. Volwassenen kunnen op vrijdagavond deelnemen aan debatsessies. Daarnaast presenteert BovenNEMO twee fototentoonstellingen.

Over BovenNEMO
BovenNEMO is het dakterras van science center NEMO, dat t/m 2 september elke dag open is tot zonsondergang. Achtenveertig grote traptreden vormen de basis van het terras waar zonliefhebbers kunnen relaxen. Olijfbomen, felgekleurde strandstoelen, loungebanken, de waterspeelplaats Splashing Water Wonder, 2 zandbakjes in de vorm van het NEMO gebouw, een reuzengroot schaakspel en een horecaspot met tapas en prosecco brengen je zonder file toch in strandsferen. Een weids uitzicht en spectaculaire zonsondergangen zorgen voor een strandambiance op hoog niveau.

Praktische informatie BovenNEMO
BovenNEMO is het terras op het dak van science center NEMO. Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam
Openingstijden: t/m 2 september dagelijks geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur (vrij & za tot 23.30 uur). Bij slecht weer behoudt NEMO zich het recht het dak te sluiten.

Circusworkshop Trotseer de zwaartekracht: elke zondagmiddag om 13.00 & 14.30 uur. Voor tijden van overige activiteiten zie: www.e-NEMO.nl/BovenNEMO

Entree dakterras: ¤ 2,500 per persoon inclusief één gratis consumptie (kinderen t/m 3 jaar gratis), ook gratis toegang met NEMO-entreekaartje. De activiteiten op het dak zijn gratis.

Informatie staat op www.e-NEMO.nl of www.e-NEMO.nl/BovenNEMO



Ingezonden persbericht