Gemeente Dongen


Bolkensteeg weer geopend voor verkeer

De Bolkensteeg is weer geopend voor verkeer. De afgelopen weken werd gewerkt aan de aanleg van de nieuwe riolering en werd de Bolkensteeg opnieuw geasfalteerd. Ook werd er nieuwe belijning aangebracht en ter hoogte van de Donk een knik uit de rijbaan gehaald.

Het nieuwe riool is aangelegd om de riolering van de wijk de Biezen aan te sluiten op de nieuwe pompput in uitbreidingsplan De Beljaart. Hierdoor is de bestaande pompput in de Bolkensteeg niet meer nodig. Deze pomp is dan ook verwijderd.

Verkeerstechnische aanpassingen
Op de Bolkensteeg zijn zogenaamde Essentiële Herkenbaarheidkenmerken (EHK) aangebracht. De EHK is een nieuwe markering voor wegen om de wegcategorie en het daarbij behorende weggedrag voor de weggebruiker duidelijk te maken. De EHK maakt onderdeel uit van de Duurzaam Veilig maatregelen. Landelijk moet de wegcategorisering beter herkenbaar worden met als doel dat de weggebruiker weet welk gedrag op die wegen gewenst is. Dit vergroot de veiligheid op de weg. De gemeente Dongen gaat stapsgewijs daar waar noodzakelijk de nieuwe markering toepassen.

Laatst gewijzigd: 17-7-2007