Gemeente Lelystad

Forse uitbreiding BAM Materieeldienst

Op bedrijvenpark Oostervaart Oost is de BAM Materieeldienst (facilitair bedrijf binnen het nationaal en internationaal opererende BAM-concern) gevestigd op een terrein van bijna 5 ha. Dit wordt nu uitgebreid met nog eens 3,2 ha. bedrijfsterrein.

De BAM Materieeldienst beschikt over alle materialen die voor de bouw van woningcomplexen, bedrijfspanden, kantoren en winkelcentra nodig zijn en over materieel dat ingezet wordt bij de weg- en waterbouw. Van steigermateriaal tot bouwhekken, van graafmachines en shovels tot hei-installaties en van bouwketen tot betonmolens. Vanuit Lelystad wordt dit materiaal - deels met zwaar vervoer - naar BAM-bouwplaatsen in heel Nederland vervoerd.

Grote bedrijfsruimtes

In maart van dit jaar meldde het gemeentebestuur dat zij vanuit de gemeentelijke visie op het vestigingsbeleid, zich mede zou inzetten voor bedrijvigheid die relatief een groot ruimtebeslag vraagt. Inzetten op het versterken en uitbreiden van het zogenoemde industrieel-logistieke complex. Sectoren die daar deel van uit maken zijn productiebedrijven, transport & logistiek, groothandel en landelijk opererende dienstverlening. De overeenkomst die de gemeente nu heeft gesloten met de BAM Materieeldienst past daar in. In de afgelopen maanden zijn in dat kader op bedrijvenpark Oostervaart Oost al drie grote overeenkomsten afgesloten: Holland Composites (10.000 m2), Labri Wood Panels (13.000 m2) en nu dus de BAM Materieeldienst (32.000 m2). Het college van Lelystad kiest nadrukkelijk voor een gedifferentieerd aanbod van vestigingslocaties, waardoor vrijwel ieder bedrijf zich binnen de bestaande randvoorwaarden op elk moment - snel
- in de stad kan vestigen.


---