Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 27-07-2007

Inbraak

MAARSSEN In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 juli werd ingebroken in een woning. Dinsdagmiddag werd een verdachte aangehouden.

Op dinsdagochtend rond 04.35 uur kreeg de politie de melding dat was ingebroken in een woning aan het Antilopespoor. Een deur van de woning bleek te zijn geforceerd en uit de woning waren in ieder geval meerdere dvds en een plasmatelevisie gestolen. De bewoners bleken op dat moment nog op vakantie te zijn. Door de politie werd onderzoek in de woning verricht, waarna het pand deugdelijk werd afgesloten. Tevens werd een buurtonderzoek gedaan.

Aan het begin van dinsdagmiddag belde een jongeman aan bij buren van de slachtoffers van de inbraak. De jongeman, 19 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, verklaarde de inbraak te hebben gepleegd en toonde berouw.

Later die middag meldde de verdachte zich aan het politiebureau in Maarssen. Hij werd aangehouden en ingesloten. Hij bleek een familielid van de slachtoffers te zijn. In de IJsselsteinse woning van de verdachte werden de gestolen dvds aangetroffen. De plasmatelevisie was daar niet. De politie zet het onderzoek naar de verdachte en naar waar de televisie is gebleven voort.

Te veel op

HARMELEN In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 juli werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken.

Rond 02.05 uur controleerden politiemensen een 64-jarige automobilist uit Harmelen op de Dorpsstraat. Uit de blaastest bleek dat hij te veel alcohol op had en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 345 ug/l, meer dan anderhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Toch niet in orde

LOENEN AAN DE VECHT Wat in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 juli eerst niet op een poging tot diefstal leek, bleek het later toch te zijn.

Rond 01.50 uur kreeg de politie de melding van een alarmcentrale dat zij een alarm van een woning aan het Hoefijzer binnen hadden gekregen. Zij hadden telefonisch contact opgenomen met de melder, maar het contact werd verbroken. Direct gingen twee politie-eenheden naar de woning. Het opgegeven huisnummer bleek echter niet te bestaan.

Vervolgens meldde de alarmcentrale dat er een bepaalde auto voor de deur moest staan. Het alarm van die auto was geactiveerd maar het autotrackingsysteem gaf aan dat de auto daar nog steeds stond. Na enig zoeken troffen de agenten de betreffende auto voor de woning aan.

Zij spraken met de eigenaar van de auto. Hij verklaarde dat niet het alarm van zijn woning, maar van zijn auto een duur model terreinwagen was afgegaan. Hij was poolshoogte gaan nemen, maar had niets verdachts bij de auto geconstateerd. Hij had contact gehad met de alarmcentrale en wist niet waardoor de verbinding was verbroken. Volgens hem was er niets aan de hand.

De agenten vertrouwden het niet en gingen bij de auto kijken. Daarbij zagen zij dat er wel degelijk was gepoogd het elektrische systeem van de auto te saboteren, kennelijk om het voertuig te stelen. De verbaasde eigenaar deed aangifte van poging tot diefstal.

Aan Getuigen die in de nacht van donderdag op vrijdag of mogelijk eerder iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het Hoefijzer wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Te diep in het glaasje

MIJDRECHT Op donderdagavond 26 juli werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Zijn rijbewijs bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard.

Rond 20.20 uur controleerden politiemensen op de Viergang de bestuurder van een bestelauto, een 37-jarige man uit Mijdrecht. Hij verklaarde zijn rijbewijs niet bij zich te hebben. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Vervolgens bleek hij wel een rijbewijs bij zich te hebben. Bij navraag bleek dat echter al in augustus 2006 ongeldig te zijn verklaard, maar had hij het nooit ingeleverd.

De Mijdrechter werd naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 540 ug/l, bijna tweeënhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en met een ongeldig verklaard rijbewijs. Zijn ongeldig verklaarde rijbewijs werd ingevorderd.

Aanrijding

LOENEN Bij een aanrijding tussen twee autos raakte op donderdag 26 juli één van de bestuurders gewond.

Rond 17.15 uur reed een 59-jarige automobiliste uit Huizen over de Provincialeweg N201, komende uit de richting van Hilversum en gaande in de richting van Vinkeveen. Voor haar reed een 24-jarige automobilist uit Rhenen, die moest remmen voor het overige verkeer. De Huizense zag dit te laat en botste met haar auto op haar voorligger.

De automobilist uit Rhenen is met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Snelheidscontroles

WOERDEN/WILNIS De politie heeft op donderdag 26 juli op meerdere plaatsen een snelheidscontrole gehouden. Twee bestuurders moesten hun boetes contant afrekenen.

Van 13.30 uur tot 16.00 uur werd gecontroleerd op de Steinhagenseweg in Woerden. Van 1090 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 201 bestuurders (18 %) negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogste snelheid was 82 km/u.

Op de Ir. Enschedeweg in Wilnis werd tussen 13.30 uur en 17.00 uur de snelheid van de passerende voertuigen gecontroleerd. In tweeënhalf uur tijd passeerden 632 voertuigen de radar, negen bestuurders (1,5 %) reden harder dan de toegestane 80 km/u. De topper reed maar liefst 135 km/u.

Twee van de overtreders waren van buitenlandse afkomst: Een Belg reed de vermelde 135 km/u en moest direct een boete van 400 euro afrekenen. Een Poolse automobilist maakte het minder bont: hij moest 144 neerleggen.