Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 27-07-2007

Schennispleger opgespoord

AMERONGEN De afgelopen maanden kwamen er bij de politie verschillende meldingen binnen over een schennispleger op de Veenseweg. De politie van Rhenen en Veenendaal spoorde de man op basis van getuigenverklaringen op.

De schennispleger fietste regelmatig met zijn racefiets langs de Veenseweg. De afgelopen maanden heeft hij verschillende meisjes zijn geslachtsdeel getoond. Hij zette zijn fiets dan langs de weg en liet zijn broek zakken als de meisjes passeerden. Van acht meisjes heeft de politie inmiddels verklaringen en aangiftes opgenomen. Op basis van een goed signalement is ook de identiteit van de verdachte bekend geworden. Het betreft een 44-jarige man uit Veenendaal. Hij bekent de schennis te hebben gepleegd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Het feit dat de verdachte is opgespoord is mede te danken aan het feit dat de slachtoffers het hebben gemeld bij de politie en dat zij een goed signalement konden geven.

Alcoholcontrole

VEENENDAAL- In de nacht van donderdag of vrijdag werd een alcoholcontrole gehouden op de Kerkewijk e.a.. In totaal werden 11 blaastesten afgenomen en was 1 beginnend bestuurder in overtreding. Hij blies 220 ug/l. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.