Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 27-07-2007

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 01.20 uur werd een 31-jarige man uit Amersfoort gecontroleerd op de Molenstraat. De man had gedronken en moest blazen. Op het bureau bleek de uitslag 380 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag raakte een fietser gewond bij een aanrijding. Omstreeks 18.30 uur fietste een 37-jarige fietser de Arnhemseweg over. Een 23-jarige automobilist uit Leusden zag dit te laat en een aanrijding ontstond. De fietser werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De auto raakte beschadigd aan de voorruit.

Verdachte van flyer oproep jonge meisjes voor fotografie aangehouden

(zie persbericht dd. 24 juli 2007: Advies; niet ingaan op oproep om jonge modellen)

AMERSFOORT- Op woensdag 25 juli 2007 berichtte de politie over een flyeractie waarin gevraagd werd om 'leuke jonge meisjesmodellen voor enkele fotoreportages'. Op grond van nadere informatie is in afstemming met het Openbaar Ministerie besloten een strafrechtelijk onderzoek te startten. De verdachte - een 50-jarige Amersfoorter - werd op woensdag 25 juli omstreeks 16.30 uur aangehouden. Er is dezelfde middag een zoeking gehouden in de woning.

De politie ontving de afgelopen dagen zo'n 15 meldingen van alerte bewoners uit de binnenstad en aangrenzende wijken over een verspreide advertentieflyer. Hierin wordt gevraagd om 'leuke jonge meisjesmodellen in de leeftijd van 10-13 jaar voor enkele fotoreportages voor een studieopdracht'. Er werd een vergoeding van 20 euro geboden voor de opnames. De afzender zou een student Fotografie zijn van de Hogeschool Utrecht. Bij de school stond de verdachte echter niet ingeschreven als student.

De verdachte zit vast en de politie zet het onderzoek voort.