Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 27-07-2007

Brand in bedrijfspand

EMMEN De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag melding dat er brand zou zijn in een bedrijfspand aan de Phileas Foggstraat. Ter plaatse gekomen was de brandweer al in het pand aan het blussen. In het pand, waar onder andere koolstoffilters worden gemaakt, bleek een machine in brand te staan. Grondstoffen in de machine hadden vlam gevat en dit zorgde voor een enorme rookontwikkeling in het bedrijf. Medewerkers probeerden in eerste instantie de brand te blussen en daarbij hadden zes personen veel rook in geademd. Zij zijn allemaal ter plekke onderzocht door het ambulancepersoneel. Twee van de medewerkers zijn ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen en de anderen maakten het goed. De brandweer had alles snel onder controle. (07-162849)

Alcohol in het verkeer

HOOGHALEN - Donderdagavond zagen agenten een auto slingeren over de Boermarkeweg. De bestuurder, een 26-jarige man uit Hooghalen, kreeg een stopteken en moest blazen. Hij had gedronken en scoorde bijna 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-162769)

NORG - Donderdagavond reed een 44-jarige man uit deze plaats met zijn auto over de Donderseweg. Surveillerende agenten zagen dat de passagier in deze auto een kind op schoot had zitten en zetten om die reden de auto aan de kant. Daar bleek dat de bestuurder had gedronken. Bij de blaastest kwam 1,15 promille uit de bus. Hij kreeg een proces-verbaal, ook vanwege het feit dat het kind niet in de gordel op de juiste plek in de auto zat. (07-162791)

KOEKANGE - Donderdagnacht reed een 23-jarige automobilist in zijn woonplaats over de Noordwijkerweg. Hij reed met een veel te hoge snelheid. Bij de meting werd vastgesteld dat hij 127 kilometer per uur reed, terwijl 80 is toegestaan. Daarnaast had hij alcohol gedronken, 0,6 promille. Voor beide feiten is proces-verbaal aangezegd. (07-162842)

MEPPEL - Donderdagnacht reed een 19-jarige jongeman uit Meppel in een personenauto over de Prinsengracht. Bij controle bleek dat hij had gedronken, 0,31 promille. Omdat hij beginnend bestuurder is, is dit teveel. Hij kreeg een boete opgelegd van 220. (07-162852)

NIJEVEEN - Donderdagnacht reed een 22-jarige automobilist uit Steenwijk over de Nieuwe Meppelerweg. Hij had gedronken en blies bijna 0,5 promille. Voor deze beginnende bestuurder in ieder geval te veel. Hij kreeg een boete van 220 opgelegd. (07-162859)

Beginnende bestuurder onder invloed te water

ROGAT - Donderdagnacht reed een 18-jarige jongeman uit Ruinerwold met een personenauto over de Broekhuizen. Nabij de Sluiswegb raakte hij door nog onbekende oorzaak te water. Samen met een bij hem inzittende 17-jarige plaatsgenoot kon hij zelf uit de auto op de kant komen. De bestuurder had net 14 dagen zijn rijbewijs. Hij had bovendien gedronken, 0,25 promille. (07-162858)

Fietsendief op heterdaad betrapt

BEILEN - Donderdagavond zagen agenten op de Ossebroeken een 37-jarige man uit Beilen in een personenauto rijden. Hij werd gecontroleerd en bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. In zijn kofferbak lag een fiets die gestolen bleek te zijn. De Beilenaar is ingesloten voor een nader onderzoek.(07-162804)

Boete van 470 Euro voor snelheidsovertreding

ERM - Donderdagavond reed een 37-jarige man zonder vast adres in Nederland met een snelheid van 156 kilometer per uur over de N34. Hier geldt een maximum van 100. Zijn auto werd aan de kant gezet en na overleg met het Openbaar Ministerie werd een boete van 470 opgelegd. Die werd direct betaald. (07-162764)

Politie houdt mannen aan na vechtpartij

DALEN De politie heeft donderdagavond twee mannen (19 en 23 jaar) uit Katwijk aangehouden voor openlijke geweldpleging in een vakantiepark aan de Reindersdijk. De 19-jarige man uit Katwijk had een woordenwisseling gekregen met een 15-jarige jongeman uit s-Hertogenbosch. De 23-jarige man uit Katwijk had zich er mee bemoeid en er ontstond een vechtpartij. Daarbij hebben de twee aangehouden verdachten de nodige klappen uitgedeeld. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en gekneusde ribben. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. (07-162836)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema, telefoon 0592 451280.