Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 27 juli

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
KRALINGEN-CROOSWIJK - Naar aanleiding van een melding werd door politiepersoneel een onderzoek ingesteld in een woning aan de Tamboerstraat. In de woning werd een hennepkwekerij bestaande uit ongeveer 200 planten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.


* VERDACHTE MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 28-jarige Capellenaar is in de nacht van donderdag op vrijdag rond half vijf aangehouden toen hij aangifte kwam doen op het politiebureau aan het Doelwater. Na zijn fouillering bleek hij in het bezit te zijn van een vuurwapen. Eerder op de nacht stelde politiepersoneel een onderzoek in naar aanleiding van een melding van huiselijk geweld in een woning aan de Homerusstraat. De Capellenaar zou hierbij betrokken zijn geweest.
Rond half vijf kwam de man zelf ook aangifte doen van mishandeling. Toen hij werd aangehouden werd tijdens zijn fouillering in zijn broekzak een vuurwapen aangetroffen. Het wapen, een pistool, werd in beslag genomen. De man is ingesloten.


* HERSENSCHUDDING NA AANRIJDING
SCHIEDAM - Een 17-jarige Schiedammer is donderdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Groenelaan. Een 17-jarige scooterbestuurster uit Schiedam zag vermoedelijk een van rechts komende auto, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Schiedam, over het hoofd waarna de aanrijding ontstond. De passagier van de scooter liep een lichte hersenschudding op.


* BROMFIETSCONTROLES GEHOUDEN
RIDDERKERK/ BEVERWAARD - Om de overlast te bestrijden en de verkeersveiligheid te vergroten hield politiepersoneel woensdag en donderdag een brom- en scootercontrole op diverse locaties. Aanleiding van de controles waren klachten van omwonenden. Negen scooterrijders zijn gecontroleerd. Vier kregen een bekeuring voor onder meer het overschrijden van de maximumsnelheid en het niet hebben van een kentekenbewijs.


* HONKBALKNUPPEL IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Naar aanleiding van een melding over geweld werd donderdagmiddag de auto van een 34-jarige Rotterdammer op de Rhijnauwensingel door politiepersoneel doorzocht. Rond het middaguur werd op de achterbank de honkbalknuppel aangetroffen en in beslag genomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.


* POLITIE HOUDT MINDERJARIGEN AAN NA AANRANDING IN ZWEMBAD

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft donderdagmiddag zes minderjarige jongens uit Rotterdam aangehouden voor aanranding.
Een medewerker van het zwembad aan de Groenoord meldde rond twee uur dat een aantal meisjes door een groep jongeren onzedelijk was betast. Politiemensen gingen meteen ter plaatse en hielden de zes verdachten aan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met Justitie werd besloten dat de twee 12-jarige en twee 14-jarige knapen zich moeten verantwoorden bij de kinderrechter. De twee 11-jarige jongens komen in het hulpverleningstraject Pak je Kans.
De politie heeft een convenant met diverse zwembaden. Daarin staat onder andere vermeld hoe de partijen moeten omgaan met verschillende vormen van overlast om zo gezamenlijk de overlast te bestrijden.


* INBRAAK WONING
ROZENBURG - De politie van district Zuid stelt een onderzoek in naar een woninginbraak. In een woning aan het Stuurboord is in de afgelopen week ingebroken. Door de inbrekers werd een ruit vernield waarna de gehele woning werd doorzocht. Ook werden er vernielingen aangericht in de woning. Door de benadeelde wordt aangifte gedaan.


* ACTIE INBRAAKPREVENTIE IN DELFSHAVEN-WEST

ROTTERDAM - Politiemensen van het district West hielden donderdagavond in samenwerking met de woningstichting en de buurtouders een inbraakpreventie-actie in Delfshaven-West. Hierbij werden woningen gecontroleerd op de Havenstraat, Schoonderloostraat, Korte Schoonderloostraat, Willem Buytewechstraat, 1e IJzerstraat en de Coolhavenstraat. Bij 14 woningen werden zwakke plekken aangetroffen zoals geopende voorachterdeuren, balkondeuren en tuindeuren maar ook open ramen. Dit maakt het voor een inbreker erg makkelijk om zijn slag te slaan. De bewoners waren niet thuis, maar werden middels een 'voetje' op de hoogte gebracht. Dat voetje staat voor de schoenafdruk van de inbreker, die door bijvoorbeeld de open deur naar binnen had kunnen lopen.
De politie kreeg positieve reacties van mensen uit de wijk op deze actie.


* TWEE VERDACHTEN MET VERDOVENDE MIDDELEN AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Noord hield donderdagavond na een korte achtervolging twee Rotterdammers van 21 en 44 jaar oud aan.
Het tweetal reed rond kwart voor elf in een auto over de Bergweg, tegen de richting in. Toen politiepersoneel hen wilde bekeuren gingen zij er vandoor. Na een korte achtervolging reed het tweetal zich klem op de Raephorststraat waar zij na een achtervolging te voet werden aangehouden.
Na onderzoek in de auto werden diverse bolletjes met vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. De bolletjes en de auto zijn in beslag genomen. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

(Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) aangehouden. In de