Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 juli 2007

Meerdere aanhoudingen tijdens uitgaan

Enschede

Bij schermutselingen in het centrum van Enschede hield de politie in de nacht van vrijdag 27 juli in totaal 6 verdachten aan.

De eerste melding kwam om 00.50 uur vanaf een horecaonderneming aan de Oude Markt. Daar werden twee Enschedeërs door de portier geweigerd, waarna een vechtpartij ontstond. Daarbij werden de portiers aangevallen en werd onder andere met stoelen gegooid. De politie hield beide mannen, 24 en 26 jaar oud, aan wegens openlijk geweld. De verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten.

Om 01.30 uur kwam wederom een melding vanaf hetzelfde pand. Een groepje van 4 jonge mannen was wegens hun vervelende gedrag de zaak uitgezet. Eenmaal buiten, begonnen zij trammelant te schoppen. De politie sprak de persoon aan, die als aanstichter was aangewezen door de portiers. Deze man, een 25-jarige uit Lochem, weigerde zijn identiteitskaart te tonen, waarop de politie hem aanhield. De andere twee bemoeiden zich daarop met de aanhouding en probeerden deze te verhinderen. Het tweetal, een 26- en 27-jarige, eveneens uit Lochem, werden aangehouden wegens ambtsbelemmering. De 25-jarige kon na zijn verhoor met een bekeuring het bureau weer verlaten. De andere twee zijn voor nader verhoor opgesloten.

Bij een andere horecagelegenheid aan de Oude Markt werd om 03.30 uur een vernieling gemeld. Een bezoeker, een 20-jarige uit Capelle aan de IJssel was om onbekende reden kwaad het pand uit gelopen. Hij had daarbij de deur opzettelijk hard dicht gegooid, waardoor de ruit sneuvelde. De politie hield deze verdachte, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, aan. Hij is opgesloten voor verhoor. (07-098122/098131/098158)

Aanhouding na diefstal telefoons

Enschede

De politie hield op donderdag 26 juli een 23-jarige Enschedeër aan wegens diefstal van telefoons.

De diefstal vond plaats in februari van dit jaar. De 23-jarige wordt ervan verdacht twee telefoons te hebben gestolen. De politie heeft hem in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Daarnaast staan er nog een tweetal vonnissen voor hem open, met een totaal bedrag van 728 euro of 11 dagen hechtenis. (07098045/07-017154)

Tweetal aangehouden wegens oplichting via internet

Enschede

De politie hield twee zussen uit Enschede aan wegens oplichting via internet. Zij boden daar goederen te koop aan, die na betaling niet werden geleverd.

Naar aanleiding van een drietal aangiftes wegens oplichting verspreid over Nederland, in maart en mei van dit jaar, stelde de politie een onderzoek in. Via internet werden telefoons te koop aangeboden. De aangevers maakten het geld over, maar ontvingen nimmer een telefoon. Het gaat in totaal om enkele honderden euro's.

Op 25 en 26 juli hield de politie daarvoor twee verdachten aan, twee Enschedese zussen van 27 en 30 jaar. Beiden werden in verzekering gesteld en gehoord. De 30-jarige is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. (07-068628)

Man aangehouden wegens bezit harddrugs

Hengelo

Oplettend beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid heeft een man aangehouden die in het bezit was van harddrugs.

Op vrijdag 27 juli werd omstreeks 03.50 uur een 21-jarige man uit Enschede aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo door beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij fouillering van de verdachte werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor verder verhoor werd opgesloten. (07-098161)

Verdachte aangehouden wegens poging woninginbraak

Diepenheim

Een oplettende bewoner waarschuwt de politie, waardoor de verdachte van een poging tot woninginbraak door de politie kan worden aangehouden.

Op vrijdag 27 juli omstreeks 03.15 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat een mogelijke inbreker was gesignaleerd op het Peuscher in Diepenheim. De bewoner zag een man met een breekijzer in de tuin lopen, die voornemens was om een deur van zijn woning open te breken. De man heeft de verdachte inbreker verjaagd door hard te schreeuwen. Hierna belde de man met de politie en gaf een duidelijk signalement door. De politie kamde de buurt uit en trof de verdachte op de Kuimgaarden aan, waar hij zijn auto had geparkeerd. De verdachte, een 33-jarige man uit Woerden, probeerde zich meerdere keren aan zijn aanhouding te onttrekken. Met inzet van de diensthond kon de man uiteindelijk worden overmeesterd. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De 33-jarige had bovendien nog een vonnis openstaan van 88 dagen. (07-098153)

Monique Oude Wolbers, Gerdien Rotgers en Marloes Nollen: 053-4555588


---- --