Politie zoekt getuigen na branden in Westerhoven

Eindhoven, 27-07-2007 o Politie De Kempen is dringend op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over vijf branden in Westerhoven. De branden vonden plaats tussen 30 april en 21 juli van dit jaar.

De branden vonden telkens plaats met tussenpozen van enkele weken. De politie sluit brandstichting niet uit. Dit gezien de overeenkomsten in de aard van de branden en het gebied waarbinnen de branden plaatsvonden. De locaties liggen op enkele honderden meters van elkaar.

Meerdere branden

De eerste brand vond op 30 april in de Dorpsstraat plaats. Een vrachtwagencabine brandde uit en de vlammen sloegen over naar het naast gelegen ontmoetingscentrum. Op 13 mei en 21 juli ontstond een brand op het terrein bij een vereniging aan de Koolakkers. De eerste keer ontstond de brand in een aantal klikos, de tweede keer sloeg de brand over op de kantine van de vereniging. Bij een clubgebouw aan de Eikewal heeft een afvalton in brand gestaan. Dit is gebeurd op 3 juni. Ook werd op 30 juni een aanhangwagen in brand gestoken.

Verdachte omstandigheden

De politie vraagt de aandacht van inwoners van Westerhoven en omgeving om extra alert te zijn op verdachte omstandigheden, die mogelijk met deze branden te maken zouden kunnen hebben. Ook getuigen die iets gezien hebben dat met deze zaken verband kan houden, worden dringend verzocht contact op te nemen met Politie De Kempen via 0900-8844. Mensen die anoniem informatie aan de politie willen verstrekken kunnen dat doen via Meld Misdaad Anoniem, op telefoonnummer 0800-7000.