Openbaar Ministerie

Aanhouding vijfde verdachte in onderzoek steekpartij Almere

Lelystad, 27 juli 2007

In het onderzoek naar de steekpartij met dodelijke afloop op 14 juli in de Zomerstraat in Almere is een vijfde verdachte aangehouden. Op vrijdag 27 juli werd in Almere een 17 jarige inwoner van deze plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging.

De 17-jarige verdachte die op donderdag 26 juli werd aangehouden, zal â in tegenstelling tot wat gisteren bekend werd gemaakt â niet worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Uit het onderzoek is gebleken dat zijn rol in het geheel zodanig is, dat alleen de verdenking van openlijke geweldpleging overblijft. De officier van justitie ziet gezien de rol en de leeftijd van de verdachte geen grond om hem voor te geleiden bij de RC.

Na het incident werden al drie verdachten aangehouden van 18, 16 en 15 jaar oud, allen uit Almere. De raadkamer heeft de voorlopige hechtenis van de 18-jarige en de 16-jarige verdachte inmiddels met 30 dagen verlengd. Zij worden op dit moment beschouwd als hoofdverdachten. De 18-jarige zou het mes bij zich hebben gehad, waarmee de 16-jarige uiteindelijk gestoken zou hebben.