Gemeente Barneveld


Goudappel Coffeng onderzoekt ontsluitingsmogelijkheden Harselaar

Afbeelding bij bericht

Goudappel Coffeng uit Deventer gaat onderzoek doen naar de ontsluitingsmogelijkheden van het Barneveldse bedrijventerrein Harselaar. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het onderzoek is één van de gevolgen van het Statenakkoord van het (nieuwe) College van Gedeputeerde Staten. Dat koos voor een westelijke omleidingsroute om Voorthuizen en koppelde daar een onderzoek naar de ontsluiting van het bedrijventerrein Harselaar aan vast.

De gemeente Barneveld wil het bestaande bedrijventerrein Harselaar uitbreiden met ongeveer 100 hectare bedrijventerrein. Deze uitbreiding staat bekend als Harselaar-Zuid. Om deze uitbreiding mogelijk te maken, is nader onderzoek naar de ontsluitingsmogelijkheden nodig, omdat zowel de toename van het verkeer als de gewenste uitbreiding voor extra verkeersbewegingen zullen zorgen. Daardoor komen de bereikbaarheid en de leefbaarheid van het bedrijventerrein Harselaar onder druk te staan.

Statenakkoord

In het Coalitieakkoord 2007-2011 "Gelderland maakt het verschil" is vastgelegd, dat de provincie Gelderland a) kiest voor een westelijke omleiding om Voorthuizen én b) dat onderzoek moet plaatsvinden naar de ontsluiting van het bedrijventerrein Harselaar op de A1.

De gemeente Barneveld en de provincie Gelderland hebben afgesproken, dat het onderzoek door de gemeente Barneveld wordt uitgevoerd, in samenwerking met de provincie Gelderland en Rijkswaterstaat. In het onderzoek, waaraan de provincie bijdraagt, wordt rekening gehouden met de ontwikkelingen tot en met 2020. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week besloten om Goudappel Coffeng de opdracht voor het onderzoek te verlenen. Het is de bedoeling, dat eind 2007 duidelijkheid bestaat over de meest adequate ontsluiting van het bedrijventerrein Harselaar op de A1. De resultaten van dit onderzoek worden betrokken bij de Milieueffectrapportage Harselaar-Zuid (MER Harselaar-Zuid) als onderbouwing van een adequate ontsluiting van dit bedrijventerrein.

Barneveld, 26 juli 2007

Persbericht 07087
Mutatiedatum 27/07/2007