Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060721960

Vragen van de leden De Roon en Wilders (beiden PVV) aan de ministers van Justitie, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over anti-homogeweld. (Ingezonden 25 juli 2007)


1
Hebt u kennisgenomen van de berichtgeving dat wederom homo's in Amsterdam ernstig zijn mishandeld om reden van hun seksuele geaardheid? 1)


2
Deelt u de mening dat het toenemende anti-homogeweld nu noodzaakt tot het nemen van kordate en effectieve maatregelen die verder gaan dan de mededeling "dat aan het onderzoek prioriteit wordt gegeven"? Bent u bereid om, tezamen met het COC en de reclassering, actief op zoek te gaan naar plekken waar de daders van dit soort geweld een taakstraf temidden van en ten dienste van de homo-gemeenschap kunnen verrichten?


3
Hebt u al met de politie overlegd over herkenbare registratie van geweld tegen homo's? Zo ja, wat zijn daarvan de resultaten? Zo neen, bent u bereid dat overleg nu met de meeste spoed te gaan voeren en de Kamer over de uitkomsten daarvan te informeren?


4
Wilt u de Kamer voor de behandeling van de Justitiebegroting dit najaar informeren over de wijze waarop de rechterlijke macht omgaat met de verhoogde strafeisen van het openbaar ministerie (OM) met betrekking tot anti-homogeweld? Wilt u het OM opdragen daarvan een registratie bij te houden? 2)


1) http://www.nu.nl/news/1168210/13/rss/Jongeren_belagen_opnieuw_homo%27s.html
2) http://www.nu.nl/news/1153699/10/OM_wil_zwaardere_straffen_tegen_homogeweld.html