Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 27 juli 2007

Zaanstreed-Waterland, 27-07-2007 * Met: Beklad, inbraak sporthal en diefstal koper

Beklad

Zaandam, donderdag 26 juli 2007, 15:30 uur.

De politie heeft twee meisjes en een jongen van 17 jaar oud en een 15-jarig meisje aangehouden wegens het bekladden van het trottoir en een kunstwerk. Bij cameratoezicht werd gezien dat het groepje jongelui op de Wilhelminakade met stiften op het voetpad en op een beeldje aan het schrijven was. Agenten van het wijkteam Centrum troffen bij het Zaandamse viertal viltstiften aan die in beslag werden genomen. De verdachten worden doorgestuurd naar bureau HALT voor het ondergaan van een straf en vergoeding van de schade.

Snelheid

Wormerveer, donderdag 26 juli 2007.

De politie heeft donderdagavond bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum 48 voertuigen op de foto gezet omdat zij zich niet aan de snelheidslimiet van 70 km per uur hielden. De radarauto stond opgesteld in de richting van Krommenie en de hoogst gemeten snelheid was 97 km per uur.

Op de Hoofdtocht in Zaandam werden bij een controle met de lasergun negen bestuurders bekeurd omdat de 50 km grens werd overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 98 km per uur.

Inbraak sporthal

Oostzaan, donderdag 26 juli 2007, 22:00 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in de sporthal aan de Twiskeweg. Met een baksteen was een ruit ingegooid waarna men binnen uit de kantine flesjes frisdrank heeft meegenomen. Een onderzoek in de omgeving, waarbij ook een politiehond werd ingezet, heeft nog niet geleid tot aanhouding van de daders.

Landsmeer, 27 juli 2007, 08:51 uur.

Bij een atletiekvereniging aan de Sportlaan bleek op nagenoeg gelijke wijze ingebroken als in Oostzaan. Een ruitje van de kantine was vernield en flesjes sportdrank waren weggenomen. Beide locaties grenzen aan recreatiegebied 't Twiske.

Politie gaat handhaven bij nieuw inrijverbod

Purmerend, Westerstraat, 27 juli 2007.

De politie constateert in de Westerstraat een flink aantal overtredingen van het nieuwe inrijverbod dat daar sinds 19 juli door de gemeente is ingesteld. De Westerstraat en de Nieuwstraat-West (tussen de Westerstraat en de Eggert-garage) zijn eenrichtingsstraten geworden. De rijrichting loopt nu vanuit de Westerstraat richting de Nieuwstraat en vanuit de Nieuwstraat richting de Eggert-garage. Dit geldt voor al het verkeer, behalve de bus, fiets en bromfiets. Voor deze drie is een herkenbare rode rijstrook aangelegd. De politie gaat na een periode van waarschuwen repressief optreden tegen overtreders van het inrijverbod.

Diefstal koper

Purmerend, donderdag 26 juli 2007, 17:38 uur.

Een 26-jarige man uit Wormer en een 25-jarige Zaandammer zijn door de politie aangehouden als verdachten van koperdiefstal. Na een melding vanaf de Meteorenweg troffen de agenten de mannen aan in een bestelbus met achterin koperen grondkabels. Uit nader onderzoek bleek dat de kabels waren weggenomen van een afgesloten terrein. De gestolen goederen werden in beslag genomen. De verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld door de hulpofficier van justitie. Proces-verbaal ter zake diefstal wordt opgemaakt.

Verkeerscontrole

Broek in Waterland, vrijdag 27 juli 2007.

Bij een korte verkeerscontrole op de Provincialeweg N247 heeft de politie vrijdagochtend één bestuurder bekeurd voor een snelheidsovertreding. Vier automobilisten zonder veiligheidsgordel en één beller werd beboet.