Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27/07/07)

OOSTERHOUT NB, 27 juli 2007

Politie onderzoekt poging beroving

KAATSHEUVEL: De politie onderzoekt een poging beroving die donderdag 26 juli rond 16.30 uur plaatsvond in de Poolsestraat. Een 76-jarige vrouw uit Kaatsheuvel had boodschappen gedaan bij een supermarkt in de Poolsestraat en werd aangesproken door een haar onbekende man. De vrouw kreeg de indruk dat de man geld wilde wisselen en verwees hem naar een klantenbalie.

Toen ze even later de boodschappen in de auto wilde zetten, zag ze de man opnieuw. Dit keer was hij in het gezelschap van een andere man. Eén van de twee probeerde plotseling de portemonnee van de vrouw uit haar tas te grissen, waarop de vrouw begon te schreeuwen. Daarop gingen de twee mannen er zonder buit vandoor in de richting van de Hoofdstraat.

De politie stelde direct een onderzoek in en riep daarbij onder andere via SMS-Alert de hulp in van het publiek. Dat had helaas geen resultaat. De politie zet het onderzoek voort en is op zoek naar twee mannen van ongeveer 30 jaar oud met een Zuid-Amerikaans uiterlijk en kort zwart haar. Mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de twee verdachten wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Onder invloed de sloot in

DONGEN: In de nacht van donderdag 26 juli op vrijdag 27 juli rond 02.00 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw met haar auto in de Heibloemstraat tegen een lantaarnpaal was gereden en vervolgens in de sloot terecht was gekomen.
Ter plaatse troffen agenten de auto aan. De bestuurster, een 48-jarige Tilburgse, zat nog in de auto. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ze werd eerst voor onderzoek naar een ziekenhuis in de omgeving gebracht, waarna daar ook bloed van de vrouw werd afgenomen om te kunnen vaststellen of ze gedronken had. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd in afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraken

OOSTERHOUT: rechercheurs van het team Oosterhout onderzoeken een drietal bedrijfsinbraken die in de nacht van donderdag 26 juli op vrijdag 27 juli in Oosterhout plaatsvonden.
Om 02.35 uur kwam bij de politie de melding binnen dat was ingebroken in een cafetaria in winkelcentrum Arkendonk. Hier was met een auto de toegangsdeur van de zaak eruit gereden. Voor zover nu bekend is, werd daarbij niks buitgemaakt. Ook werd de auto weer meegenomen. Rond 02.45 uur volgde een melding vanaf het Waterlooplein. Hier had iemand een achterdeur van een kantoorpand geforceerd en in het pand diverse ruimtes en kasten doorzocht. Voor zover de politie weet, is ook hier niets buitgemaakt.
De laatste melding was van 03.30 uur. Toen bleek de voordeur van een bedrijfspand aan de Havenweg te zijn vernield. Beveiligingsmedewerkers die op de melding reageerden, zagen een man via het gat in de deur het pand verlaten. De man stapte in een auto en ging er vandoor, achtervolgd door één van de beveiligingsmedewerkers. Die moest op de Bredaseweg (rijrichting Teteringen) de achtervolging staken. Wel wist hij het kenteken van de vluchtauto te noteren. Uit dit pand bleken overigens computers te zijn weggenomen.
De politie stelt een onderzoek in en speurt onder andere naar bruikbare sporen. Ook wordt het opgegeven kenteken nader onderzocht.

Diefstal/inbraak bij benzinestations

WAALWIJK: Tussen donderdag 26 juli 21.00 uur en vrijdag 27 juli 01.10 uur is ingebroken in een benzinestation aan de Midden-Brabantweg. Er bleek een gat in het dak gemaakt te zijn om binnen te kunnen komen. Vermoedelijk is er niks buitgemaakt.

DUSSEN: Tussen donderdag 26 juli 21.00 uur en vrijdag 27 juli 07.30 uur is een diefstal gepleegd bij een benzinestation aan De Sluis. De automaten van de autostofzuiger en de wasstraat bleken te zijn opengebroken. De inhoud van de automaten is weggenomen.

De politie heeft beide zaken in onderzoek.

Auteur: Leonie van Ooijen