Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (27/07/07)

TILBURG, 27 juli 2007

Politie verricht zeven arrestaties na rustige kermisavond

TILBURG: Ook de zevende kermisdag is voor de politie rustig verlopen. De politie verrichtte tijdens de kermis in totaal één arrestatie. In de nacht van donderdag op vrijdag werden verder nog zes arrestaties verricht vanwege baldadigheid, belediging en openlijke geweldpleging.

23.30 uur
De politie arresteert op de Spoorlaan een 20-jarige man uit Eindhoven. De man kreeg een boete vanwege wildplassen, maar kon zich daarbij niet legitimeren. Eenmaal op het bureau aangekomen bleek hij toch een legitimatiebewijs bij zich te hebben. Hij is uiteindelijk met twee bekeuringen (één voor het wildplassen en één voor het niet op de eerste vordering tonen van het id-bewijs) weer heengezonden.


01.45 uur
De politie arresteert op de Heuvelring een 30-jarige man uit Valkenswaard, omdat hij zich vervelend gedraagt voor de deur van een horecagelegenheid en weigert weg te gaan. De man brengt de nacht in de cel door en is vrijdag aan het begin van de middag voorzien van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

03.45 uur
Op de Heuvelring gaan twee groepen jongeren met elkaar op de vuist. Daarbij zijn tussen de 10 en de 15 jongeren betrokken. De politie verricht vijf aanhoudingen: twee 20-jarige Oisterwijkers en een 20-jarige man uit Elshout worden aangehouden terzake openlijke geweldpleging; een 23-jarige man uit Elshout en een 20-jarige man uit Elshout worden aangehouden terzake belediging. Alle verdachten moeten mee naar het bureau voor verhoor. De jongeren hebben verwondingen opgelopen tijdens de vechtpartij, onder andere aan hun gezicht. Een derde 20-jarige Oisterwijker wil bij de politie aangifte doen van zware mishandeling, maar moet zijn aangifte staken omdat hij zich in het ziekenhuis moet laten behandelen aan een verwonding aan zijn voorhoofd. Wat zich precies tussen de jongeren heeft afgespeeld is nog onbekend. De verdachten moeten nog worden verhoord.

Man aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking

TILBURG: De politie heeft donderdag 26 juli om 17.45 uur een 30-jarige inwoner van Tilburg aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking. De man wordt ervan verdacht op zijn werk bij een bedrijf in de Zeusstraat een filmcamera te hebben verduisterd. De camera werd aangetroffen in de tas van de man. De man deed afstand van de camera. Hij ontkent de camera te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien moet hij zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Mannen aangehouden terzake Opiumwet

TILBURG: Na klachten over stankoverlast bij een woning aan de Zevenheuvelenweg stelden politiemensen donderdagmiddag 26 juli een onderzoek in. Terwijl ze hiermee bezig waren, kwam er een man uit een woning. De man droeg een aantal vuilniszakken naar een auto, deed ze in de kofferbak en reed weg. De man, een 35-jarige Tilburger. werd even later aan de kant gezet en gecontroleerd. In de auto troffen de agenten drie vuilniszakken vol met henneptoppen en hennepplantenresten aan. De man is daarop aangehouden.
Vervolgens gingen de agenten terug naar de woning aan de Zevenheuvelenweg en stelden in de woning een onderzoek in. In de schuur troffen ze een ontmantelde hennepkwekerij aan. De bewoner, een 62-jarige Tilburger, werd eveneens aangehouden.
Beide mannen hebben op het bureau een verklaring afgelegd en zijn donderdagavond in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Beginnende bestuurder raakt rijbewijs kwijt

TILBURG: Een zogenaamde Beginnende Bestuurder, een 19-jarige man uit Berkel-Enschot, is in de nacht van donderdag 26 juli op vrijdag 27 juli zijn rijbewijs kwijt geraakt, nadat hij betrapt was op rijden onder invloed.
Politiemensen controleerden de automobilist op de Jan van Rijzewijkstraat. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 515 ug/l was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor beginners ligt de grens bij 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l), voor ervaren bestuurders bij 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar.
Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders omdat juist die groep een grotere kans heeft op een ongeluk.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: Medewerkers van een warenhuis in de Heuvelstraat hebben donderdag 26 juli rond 13.15 uur een 43-jarige Pool betrapt op winkeldiefstal. De man had geprobeerd twee lederen jassen te stelen. Hij is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. De man ontkende de winkeldiefstal te hebben gepleegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien moet hij zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Auteur: Leonie van Ooijen