Politie Twente

Nagekomen persberichten, 27 juli 2007

Eerste resultaten uitzending Onder de Loep 26 juli 2007

In de uitzending van Onder de Loep van donderdag 26 juli vroeg de politie Twente uw aandacht voor vier Twentse zaken. Het betrof een inbraak in Nijverdal, een moord op een schoonmaker in Enschede, een overval op een cafetaria in Almelo en de politie zoekt de rechtmatige eigenaar(s) van fotoalbums, waarin ondermeer familiekiekjes, portretfoto's e.d. in voorkomen.

Resultaten

De uitzending leverde zeven tips op over de moord op de schoonmaker in Enschede: vier tips over de fiets van het slachtoffer en drie reacties naar aanleiding van de getoonde compositietekening van de dader. Over de andere zaken kwamen twee telefoontjes binnen. De politie omderzoekt de tips.

Getuigenoproep

Mochten er mensen zijn, die iets hebben gezien of gehoord dat verband kan houden met bovenstaande zaken, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie Twente, via telefoon 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanrijding met letsel, getuigenoproep

Almelo

De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen twee personenauto's. Deze vond plaats op vrijdag 27 juli om 11.20 uur op de kruising Mosterdpot in Almelo. Mocht u iets gezien hebben, dan verzoekt de politie om contact op te nemen via 0900 - 8844, of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Een 28-jarige bestuurder uit Ederveen reed in zijn zwarte personenauto (SUV) over de rijbaan van de Weezebeeksingel in de richting van de kruising van de Weezebeeksingel met de Schuilenburgsingel en de Wierdensestraat (Mosterdpot).Daar stopt hij voor het rode verkeerslicht. Op hetzelfde moment reed een 48-jarige bestuurder uit Rijssen in een rode auto over de Wierdensestraat in de richting van deze kruising.

Op het moment dat de 28-jarige bestuurder volgens eigen zeggen groen licht kreeg en optrok, zag hij vanuit de richting van Wierden een witte vrachtwagen de kruising oprijden. De 28-jarige laat de vrachtwagen voor gaan. Direct achter de witte vrachtwagen reed de 48-jarige bestuurder uit Rijssen, die rechtdoor de kruising over reed. Hij kwam daarbij in aanrijding met de 28-jarige bestuurder van de zwarte auto. Beide bestuurders verklaarden gereden te hebben op het moment dat het verkeerslicht voor hen op groen stond.

Twee personen, een 48-jarige inzittende uit Rijssen en een 69-jarige inzittende uit Rijssen, zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen zijn afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (07-098279)

Gerdien Rotgers: 053 - 455 5588

---- --