Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 27 juli

BERGEN OP ZOOM, 27 juli 2007

Jongen aangehouden met nepwapen

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op donderdagmiddag melding dat er een persoon met een vuurwapen op zak een supermarkt aan het Zonneplein in was gelopen. Bij aankomst werd de politie aangesproken door een beveiligingsmedewerker die de melding bevestigde. De politie hield de jongen bij het verlaten van de winkel aan. Het wapen bleek een nepwapen, waarmee balletjes kunnen worden afgeschoten. Het is in Nederland verboden om in bezit te zijn van dergelijke nepwapens. De 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom is verhoord en het pistool is in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Welke straf hij krijgt zal later in overleg met Justitie worden bepaald.

Drie gewonden bij ongeval

NISPEN: Op donderdagmiddag gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Antwerpseweg en de Nispenseweg. Een 34-jarige man uit Sprundel stak met zijn auto de Antwerpseweg over komende uit de richting Nispen. Op dat moment reed een 52-jarige man uit Essen over de Antwerpseweg. Hij raakte net de achterkant van de auto van de 34-jarige man. De auto van de 34-jarige man tolde en belandde in de middenberm. Van de vier inzittenden raakte een 34-jarige vrouw uit Sprundel licht gewond. Een 2-jarig jongetje, wat zich op de achterbank van de auto bevond liep een beenbreuk op. De 34-jarige bestuurder is behandeld aan een hoofdwond. Ze zijn per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De brandweer kwam ter plaatse om de slachtoffers uit het voertuig te bevrijden. Technisch rechercheurs hebben onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Snelheidscontrole

STEENBERGEN: De politie hield op donderdag tussen 16.15 uur en 21.30 uur een snelheidscontrole aan de Dinteloordseweg. Van de 3228 passanten waren er 50 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Man aangehouden voor mishandeling ex

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag even voor 22.00 uur een 51-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling. De man zou even tevoren zijn 45-jarige ex-vriendin hebben mishandeld in een horecagelegenheid aan de Holleweg. Dit als gevolg van een relatieconflict. De politie hield de man aan in de horecagelegenheid en heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer. Het slachtoffer hield een gekneusde neus en meerdere zwellingen over als gevolg van een kopstoot en klappen in het gezicht.
De verdachte is verhoord en in verzekering gesteld.

Tweetal aangehouden na rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie wilde op vrijdag even na middernacht de bestuurder van een auto controleren op het Piusplein. Bij het aanspreken van de bestuurder reed deze weg. De politie kon de bestuurder op de Karel Doormanstraat aanhouden. De 34-jarige Bredanaar bleek onder invloed van alcohol. Hij moest mee naar het politiebureau. Zijn 33-jarige bijrijder uit Bergen op Zoom wilde niet met de politie meewerken. Hij was verbaal agressief en wilde continue in contact komen met de 34-jarige Bredanaar. De bijrijder is ook aangehouden. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 915 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 13 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor zijn beide verdachten in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg