Politie Hollands Midden

Datum: 27 juli 2007

Voorschoten Vier aanhoudingen na diefstal uit winkels De politie van Voorschoten heeft op donderdagmiddag 26 juli vier personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Rond 14.30 uur kreeg de politie de melding dat winkeldieven hun slag hadden geslagen in een drogisterij aan de Schoolstraat. De politie ging er direct op af en maakte een zoektocht in de omgeving. Op de Overslag werd een auto aangetroffen die eerder op de dag gezien was in Wassenaar, kort nadat ook daar een diefstal uit een winkel had plaatsgevonden. Getuigen van de winkeldiefstallen konden goede signalementen opgeven. Reden voor de agenten om de wacht te houden bij de auto. Even later kwam er een jongen in de richting van de auto lopen. Hij werd door de agenten benaderd en aangesproken. Hij reageerde zenuwachtig op de aanwezigheid van politie en kon geen goede reden van zijn aanwezigheid aangeven. De jongen werd vervolgens gevraagd naar zijn ID, omdat hij deze niet bij zich had werd hij aangehouden zodat op het politiebureau zijn identiteit vast kon worden! geste ld.

De politie bleef onopvallend de auto in de gaten houden, omdat er nog drie personen bij de diefstallen betrokken zouden zijn. Even later kwam een tweede man in de richting van de auto lopen. Op het moment dat de politie hem wilde staande houden, probeerde hij ervandoor te gaan. Het lukte hem niet om weg te komen zodat ook hij aangehouden kon worden.

Een andere politie-eenheid was in de buurt op zoek naar de twee andere verdachten, twee vrouwen. Op het perron van het station in Voorschoten zagen agenten twee vrouwen zitten die aan het signalement voldeden. Ook zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto van de verdachten trof de politie diverse cosmetica producten, DVD's en CD's aan. De politie onderzoekt of deze spullen gestolen zijn uit winkels.

Gedurende het onderzoek zijn de verdachten, een 15 jarige jongen en een 23 jarige vrouw uit Den Bosch, een 30 jarige vrouw uit Rosmalen en een 24 jarige man uit Vught in verzekering gesteld.

Gouda Diefstal uit woningen De politie doet onderzoek naar verschillende inbraken die in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 hebben plaatsgevonden.

In een woning aan de IJssellaan en de Roerdompstraat zijn inbreker(s) binnengekomen door te hengelen. 'Hengelen' is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen waardoor de deur openvalt. Dit kan alleen wanneer de deur niet op slot is gedraaid. De politie adviseert bewoners dan ook altijd de deur bij het weggaan of slapengaan op slot te draaien. Uit de woning aan de IJssellaan zijn onder andere een mobiele telefoon en bankpassen gestolen. Ook uit de woning aan de Roerdompstraat zijn waardevolle spullen zoals een laptop en geld weggenomen.

In een woning aan de Cronestein en De Wissel werd eveneens ingebroken. Inbrekers verschaften zichzelf toegang tot de woning aan de Cronestein door het ingooien van een ruit aan de achterkant van de woning. Zij konden vervolgens bij een laptop die zij, zonder de woning binnen te gaan, weg konden nemen. Het in het zicht zetten van waardevolle spullen zoals een tas of een laptop, dat wil zeggen, dat de spullen vanaf buiten te zien zijn, wordt sterk door de politie afgeraden. Uit de woning aan de Wissel werd onder andere een PC met beeldscherm weggenomen. De voordeur was opengebroken waardoor de inbreker(s) naar binnen konden. De technische recherche doet onderzoek naar de sporen die achtergelaten zijn.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --