Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 27 juli

BREDA, 27 juli 2007

Tilburger overleden na vuurwapengeweld

SCHIJF: De Tilburger die dinsdag werd gevonden aan de Nederheide is overleden aan verwondingen veroorzaakt door een vuurwapen. Dit blijkt uit sectie.

Op donderdag is in het Nederlands Forensisch Instituut sectie verricht op het lichaam van de 24-jarige man uit Tilburg, waarvan het lichaam dinsdagochtend werd aangetroffen op de Nederheide. De sectie heeft uitgewezen dat de man is neergeschoten. Aan de verwondingen die de man hieraan overhield is hij overleden.

De twee verdachten die in verband met hennepteelt zijn aangehouden zijn in vrijheid gesteld. Het tweetal, een 39-jarige vrouw uit Schijf en een 33-jarige man uit Breda, is uitgebreid verhoord. Tot op heden wijst niets op hun betrokkenheid bij de dood van de Tilburger. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt in verband met de kwekerij.

De politie zet het onderzoek voort. Het buurtonderzoek in Schijf is inmiddels afgerond. De politie is begonnen met een buurtonderzoek in de omgeving van de woning van het slachtoffer in Tilburg. Ook wordt nog geïnvesteerd op het passantenonderzoek dat wordt gedaan in Schijf.

Het rechercheteam is uitgebreid met twee personen. Dit brengt het totaal aantal rechercheurs op 17.

Snelheidscontrole

ZUNDERT: De politie heeft op donderdag tussen 09.00 uur en 14.35 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Rucphenseweg. Van de 855 passanten waren er 8 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 113 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 80 km/u.

Dronken man aangehouden

BREDA: De politie hield op donderdag aan het einde van de middag een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op het Brabantplein. De man was onder invloed van alcohol en viel bezoekers van de winkels op het plein lastig. Hij bleek nog boetes te hebben openstaan met een totale waarde van 100 euro of 2 dagen zitten. De politie heeft de man ingesloten.

Drie aanhoudingen tijdens rustige uitgaansnacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was het rustig in het centrum. In totaal zijn drie mensen aangehouden.
Een 20-jarige man uit Ridderkerk was geweigerd bij een horecagelegenheid en uitte zijn frustratie door meerdere keren tegen afvalbakken in de korte Brugstraat aan te trappen. Hij is aangehouden voor baldadigheid en hierna met een bekeuring in vrijheid gesteld. Een 29-jarige man uit Klundert is aangehouden voor cocaïnebezit. Hij werd hierop betrapt door de portier van een gelegenheid aan de Visserstraat. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een verbod om nog in de binnenstad te komen tijdens de uitgaansnacht. Een 25-jarige Bredanaar is om 02.20 uur aangehouden voor belediging van politieambtenaren. Dit gebeurde in de Vismarktstraat. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld met een bekeuring.

In totaal zijn ook 16 bekeuring uitgeschreven; 2 voor wildplassen, 2 keer voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring en 12 voor fout parkeren.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Personeel van een winkel aan de tramsingel hield op vrijdagochtend even voor 10.00 uur een 31-jarige Rotterdammer aan voor winkeldiefstal. De man wilde de winkel verlaten zonder een paar schoenen van bijna 40,- af te rekenen. De man is overgedragen aan de politie. Na verhoor en betaling van een boete van 130,- is de man in vrijheid gesteld.

Naaktloper aangehouden

BREDA: De politie hield op vrijdag even na het middaguur een 34-jarige Hoevenaar aan voor openbare schennis. Meerdere mensen zagen de man naakt in het bos lopen en spraken surveillerende politiemensen aan. Deze hielden de man aan. Na verhoor en betaling van een bekeuring van 118,- is de man in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor hennepkwekerij

ULICOTEN: De politie trof op donderdagmiddag een hennepkwekerij aan op de Oude Bredasebaan. Zowel in drie ruimten in de woning als op het bijbehorende perceel in de buitenlucht waren hennepkwekerijen gevestigd. In totaal zijn 1719 hennepplanten en bijbehorende apparatuur in beslag genomen. De 57-jarige man die in het pand aanwezig was in aangehouden en in verzekering gesteld. De kwekerijen zijn geruimd.

Auteur: Inge Rijgersberg