Unieke vervoersdienst voor Zwarte Cross festival Lichtenvoorde


Het Zwarte Cross Festival is een samenwerking aangegaan met TripTicket voor het aanbieden van vervoer

LICHTENVOORDE, 20070531 -- Tijdens het Zwarte Cross Festival 2007 dat gehouden wordt van vrijdag 27 juli tot en met zondag 29 juli 2007 in de Schans te Lichtenvoorde wordt er een unieke vervoersdienst aangeboden voor het publiek. Via de website van de Zwarte Cross kunnen bezoekers naast hun dagkaart voor vrijdag of zondag ook het gewenste vervoer naar het festival bekijken, boeken en betalen. Hierdoor is men verzekerd van het juiste vervoer van en naar het festival.

Deze unieke dienst wordt aangeboden door TripTicket. Via de boekingsapplicatie van TripTicket kan een bezoeker van een evenement op basis van zijn of haar postcode direct het totale aanbod van vervoersmogelijkheden zien. Dit aanbod kan bestaan uit een rit per luxe touringcar, een treinkaartje met eventueel pendelbus of een parkeerplaats bij het evenementen terrein. Na het bekijken, kan men het gewenste vervoer direct boeken en online betalen via iDEAL of CreditCard. Het vervoerbewijs ontvangt men vervolgens binnen enkele minuten per e-mail.

"Het reserveren van een toegangsbewijs voor een evenement gebeurt steeds vaker via het internet, dus waarom ook niet het vervoer er naar toe. Nu kan de bezoeker met enkele simpele handelingen het gewenste vervoer direct boeken, zodat er op de dag van het evenement geen verrassingen volgen bij de automaat van de treinkaartjes of in de rij voor een parkeerplaats", aldus Ruud Dusseldorp, manager mobiliteit van TripTicket.

Voor de Zwarte Cross betekent TripTicket een uitgelezen kans om de kwaliteit aan haar bezoekers te vergroten. "Dankzij TripTicket bieden wij onze bezoekers de mogelijkheid om het festival onbezorgd te komen bezoeken, dat zal leiden tot een grotere feestvreugde van het publiek", aldus algemeen manager van het festival Ronnie Degen.

De Zwarte Cross is een van de eerste evenementen die de dienst van TripTicket aan haar bezoekers aanbiedt. De Provincie Gelderland ondersteunt de inzet van TripTicket voor het festival, omdat het zorgt voor een betere bereikbaarheid en inzet van georganiseerd en openbaar vervoer. Daarnaast zorgt TripTicket voor een vermindering van het aantal auto kilometers en daarmee de uitstoot van CO2. Voor dit jaar zijn er nog een aantal evenementen gepland waar de dienst haar intrede zal doen en de verwachting is dat dit aantal in de komende jaren zal toenemen.

Voor meer informatie over TripTicket ga naar www.tripticket.nl en over de Zwarte Cross zie www.zwartecross.nl

Over TripTicket

Bezoekers van publiekstrekkers als evenementen, concerten en recreatieparken besluiten vaak op de dag van vertrek over het type vervoer dat men neemt om op de plaats van bestemming te komen. Hierdoor is het voor organisatoren van deze publiekstrekkers bijzonder lastig om vooraf te bepalen welke vormen van vervoer in welke mate moeten worden ondersteund, aangezien er geen duidelijkheid is over het verwachte aantal reizigers.

In de afgelopen jaren zijn er vele initiatieven geweest tussen vervoersmaatschappijen en organisatoren van publiekstrekkers om tot een samenwerking te komen. Helaas resulteerde dit in bijna alle gevallen tot geen of ten hoogste een eenmalige aanbieding voor de bezoekers, aangezien het kostenmodel niet goed was doordacht.
De vervoersmaatschappijen leggen de kosten voor hun dienstverlening bij de organisatoren van publiekstrekkers en deze wijzen de vervoersmaatschappijen op het feit dat zij ook zelf hun gelden kunnen incasseren bij de bezoekers. Een oplossing is hier niet voor handen, tenzij er een intermediair wordt opgericht om de belangen van beide partijen te behartigen.

De onduidelijkheid van de bezoeker van een publiekstrekkers over de keuzemogelijkheden van vervoer is een niet te onderschatten nadeel van het huidige aanbod. Op het moment dat men gekozen heeft voor een bepaalde publiekstrekker op een bepaalde datum/tijd kan men geen actie ondernemen om het vervoer hiervoor vooraf op een of andere wijze te regelen.

Over Zwarte Cross

Het Zwarte Cross Festival biedt voor ieder wat wils en je komt ogen en oren tekort. Overal op het terrein is er wat te doen; van (motor)cross tot muziek, van kermis tot bizarre stunts. Naast een breed muziekaanbod is er een festivalmarkt, kermis, theater, festivalcamping, kinderactiviteiten en ludieke stunts. Dan is er natuurlijk nog de spectaculaire cross zelf waaraan o.a. bekende Nederlanders, brommers, specials, zwaargewichten en zijspannen meedoen. De lachspieren worden in ieder geval volop geprikkeld!

De elfde edtie van Het Zwarte Cross Festival wordt gehouden van vrijdag 27 juli tot en met zondag 29 juli 2007 op het bosrijke festivalterrein De Schans in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Organisator van het driedaagse festival is de rockband Jovink & the Voederbietels.