Ingezonden persbericht


Grote namen op Zwarte Cross Festival!
Zwarte Cross presenteert programma bij start voorverkoop

Het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde, dat traditiegetrouw plaatsvindt in het eerste weekend van de bouwvak (27, 28 en 29 juli), heeft dit jaar bandnamen op het Zwarte Cross Festival waar menig nationaal festival jaloers op zou zijn; Status Quo, Ilse de Lange, Krezip, Within Temptation, Di-rect, Normaal, Beef en vele buitenlandse namen prijken op het affiche van het inmiddels grootste festival van Oost Nederland. De organisatie is verguld met deze indrukwekkende line up.

Laagdrempelige formule blijft
Bijzonder is dat de organisatie heeft toegezegd te blijven vasthouden aan de lage entreeprijzen. Hierdoor kan op zaterdag en zondag voor E 15,- tientallen grote bands bewonderd worden, terwijl een kaartje voor een van deze bands in het algemeen al aanzienlijk meer kost. Status Quo op vrijdag kost E 20,-. Als Quo in Nederland komt, kost een kaartje meestal meer dan het dubbele. In Lichtenvoorde spelen er voor dat geld nog tien andere goeie bands op drie verschillende podia en staan er diverse andere activiteiten op het programma, zoals diverse stunts en een vuurwerkshow.

Buitenlandse namen
Van de bijna 100 acts die op elf verschillende podia ten tonele verschijnen, komen er veel uit het buitenland. Status Quo is bekend bij velen, maar ook vele (nog) onbekende bands komen op het Zwarte Cross Festival hun kunsten vertonen. The Cato Salsa Experience uit Noorwegen zijn in eigen land een van de populairste rockbands en hetzelfde geldt voor Ot Vinta, afkomstig uit Oekraïne. Traditioneel komen veel goeie bands uit Engeland (the 925's, Status Quo, Fragment), maar ook België herbergt veel goeie live bands (dit jaar: the Seatsniffers, the Rhumba Kings, the Killbots en the Internationals). Verder bands uit Oostenrijk, Italië en zelfs twee bands uit Rusland.

Serious Talent
Rockbands hebben het niet makkelijk in Nederland en voor nieuwe bands is het helemaal moeilijk om zonder airplay aan de bak te komen. Daarom is het Zwarte Cross Festival met 3FM een samenwerking aangegaan om nog onbekende rockbands een kans te geven mee te doen met een landelijk contest. De titel luidt 'Serious Talent'. De beste bands krijgen landelijk airplay en de finale is een optreden op het Zwarte Cross Festival op zaterdagmiddag op het fijnproeverspodium. De winnaar hiervan mag diezelfde avond op het Hoofdpodium het voorprogramma van Within Temptation verzorgen.

Achterhoekse cultuur
Het Zwarte Cross Festival wil geenszins hun afkomst verloochenen. De typische Achterhoekse cultuur hebben de Jovinks hoog in het vaandel; gemoedelijkheid, verdraagzaamheid en gastvrijheid. Geen vechtpartijen en dat soort onzin, gewoon lekker 'met mekare hendoen'. Daar past ook bij om trots te zijn op de Achterhoekse namen die de organisatie het gunt om op het Zwarte Cross Festival te staan tussen alle grote namen. Denk hierbij aan bands als Boh Foi Toch, Normaal, troubadour Henry Welling en the Bloody Honkies, die op fietsafstand van de Zwarte Cross afwonen.

De Zwarte Cross
Traditiegetrouw zijn de bizarre crosswedstrijden een van de grote trekkers van het Zwarte Cross Festival. Topsport (superklasse) wordt afgewisseld met hilarische wedstrijden met de nadruk op humor. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de diepvriesklasse, de wegraceklasse, de specials en de zwaargewichten. Veel creativiteit bij de makers en de deelnemers hebben zichtbaar plezier!

Kinderen
Dit jaar krijgen kinderen veel extra aandacht op het Zwarte Cross Festival. Naast gratis entree voor alle kinderen onder de 1.40 m. is er een speciale kidscorner met een aparte ingang op het festivalterrein: het Blagenparadijs. In deze weide een overvloed aan attracties en activiteiten: luchtkussen, schommel piratenschip, draaimolen, klim- en klauterhelling, schminkclowns, bungee trampoline, etc. Daarnaast kunnen alle kinderen op speciale kindermotoren en is er ranja. Allemaal gratis! Tenslotte treden er op zaterdag verschillende populaire bands op het kinderpodium: KUS, Jovink en Fragment gaan een speciale kindershow geven.

Indeling terrein
Dit jaar heeft het Zwarte Cross Festival een volledig nieuwe indeling van het terrein. Hiermee verwacht de organisatie de opstoppingen en wachttijden van het publiek, die vorig jaar te groot waren, aanzienlijk verminderd worden. De doorgang van het festivalterrein naar de crossbaan wordt komend jaar meer dan tien keer zo breed en de indeling van het festivalterrein is ook grondig onder de loep genomen. Zowel de politie en de brandweer, als de gemeente en de organisatie zelf zijn positief over de nieuwe indeling van het terrein.

Voorverkoop bij de voorverkoopadressen begint 2 juni De voorverkoop van dagkaarten van vrijdag en zondag is zaterdag 2 juni begonnen. De organisatie adviseert niet te lang te wachten met kaarten, omdat de vorige jaren volledig uitverkocht waren, dus wie het eerst komt, wie het eert maalt. Kaarten zijn verkrijgbaar bij: SINS Fashion, Lichtenvoorde - Het Bloemenhuis, Silvolde - Brouwer Motoren, Zwartebroek - Bays, Reutum - Café Braakhekke, Bathmen - Café de Tapperij, Ruurlo - Sourcy Center, Zieuwent - Figaro, Lochem - Walk Inn, Lichtenvoorde - Texaco Geert Kruit, Zandpol - Café Budde, Nijverdal

Info, route, kaartverkoop en programma: www.zwartecross.nl Zwarte Cross Festival

27-28-29 Juli 2007

Lichtenvoorde


- Einde persbericht -