Ingezonden persbericht


Geachte heer/mevrouw,

Op het moment is de organisatie van een gigantisch zeilevenement welke vanuit Scheveningen gezeild zal worden in volle gang. Het gaat hier om het volgende:

Van 27 juli t/m 11 augustus vindt er, gedurende 2 weken, een groot zeilevenement plaats. In de eerste week worden de Europese Kampioenschappen voor Dames en het Wereld Kampioenschap voor Heren ouder dan 19 jaar gezeild. In de tweede week worden de Wereld Kampioenschappen voor de jeugd, zowel jongens als meisjes, gezeild. Deze wedstrijden worden in een 1-mans boot, de Laser Radial, gevaren. Dit is gelijk hetgeen wat dit kampioenschap uniek maakt de Laser Radial is namelijk een Olympische damesboot en de opstap naar de Olympische herenboot, de Laser Standaard. Het is de meest favoriete Olympische eenmansboot ter wereld. Het Europese Kampioenschap voor dames is één van de selecties voor de Olympische Spelen Beijing 2008.

Het internationale zeilevenement wordt vanuit de KNWV georganiseerd welke de verantwoordelijk aan de klassenorganisatie, de LON (Laserklasse Organisatie Nederland), heeft gegeven. Beide weken zullen er ongeveer 280 zeilers uit 40 verschillende nationaliteiten aan dit evenement deelnemen welke vervolgens voor de kust van Den Haag/Scheveningen de wedstrijden zullen zeilen. Tijdens het evenement wordt er zowel op het water als aan kant veel aandacht besteed aan de media. Op Laserradio zal er bijvoorbeeld gedurende het hele evenement live verslag te horen zijn van de wedstrijden. Op het moment zijn we nog in contact met Minister Klink om de openingsceremonie op 28 juli en 5 augustus bij te wonen. Daarnaast is er deze week www.wkzeilen.nl online gegaan welke het evenement zal moeten gaan promoten voor de dagjesmensen. De mogelijkheid wordt geboden om tochten te boeken om op deze manier de wedstrijden van dichtbij te bekijken. Graag willen wij deze website promoten om het evenement ook bij het publiek bekend te maken. Gedurende het hele evenement zullen wij aanwezig zijn om dagelijks verslag te doen via de website ( www.laserklasse.nl/radial2007 ) en in ons nieuwsbulletin.

Met deze brief willen wij graag vast contact leggen met uw medium zodat we in een later stadium makkelijk informatie kunnen uitwisselen. Ook zouden wij u graag willen uitnodigen om bij het evenement langs te komen om de wedstrijden live te volgen vanuit onze pers boot. Laat ons daarom weten of u interesse heeft om het evenement in uw medium op te nemen, met eventuele vragen die wij graag voor u willen beantwoorden.

Alvast bedankt voor de moeite en wij horen graag van u.

Met vriendelijke groet,

Mike Coumans Renske de Haas

Projectcoördinator EK/WK Laser Radial Media EK/WK Laser Radial wk.lr.secr@gmail.com wk.lr.media@gmail.com Telefoon: 06-46017775 Telefoon: 06-14779411


---- --