Gemeente Brielle


10 jaar warmte van de Plusmarkt

Vrijdag 27 juli a.s. ondertekenen wethouder Heijboer en de heer Bos, exploitant van de Plus supermarkt aan de Reede in Brielle, een overeenkomst tussen de gemeente en de Plusmarkt. De overeenkomst regelt voor de eerstkomende 10 jaar de levering van warmte door de Plusmarkt aan de Breede School Zuurland en theater BRES. De gemeente nodigt enkele betrokkenen uit om de ondertekening van deze bijzondere overeenkomst bij te wonen. Uiteraard is ook de pers welkom.

Gekozen is een duurzaam energiesysteem aan te leggen; bestaande uit energieopslag in de bodem en een warmtepomp. Met dit systeem kan er `s zomers gekoeld worden en in de winter verwarmd. Daarvoor wordt er energie aan de bodem onttrokken, waarbij dezelfde hoeveelheid ook weer moet worden teruggebracht. Het energiesysteem vermindert het gasgebruik aanzienlijk.

De Plusmarkt heeft warmte over als gevolg van de koeling van haar producten.

Het warmteoverschot wordt in de bodem teruggevoerd, waardoor er een balans

ontstaat tussen de te onttrekken warmte en het terugbrengen van warmte.

De restwarmte van de Plusmarkt zal dus indirect gebruikt gaan worden voor de verwarming van de Breede School en theater BRES. Bijkomend voordeel is dat ook de Plusmarkt minder energie verbruikt en minder CO2 uitstoot.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u telefonisch contact opnemen Franka Boudewijn, communicatieadviseur, t. 0181-471101.