Provincie Groningen

Rotondes Hoogkerk vroegtijdig geopend 25 juli 2007

De werkzaamheden aan de rotondes in Hoogkerk zijn sneller verlopen dan verwacht. Mede door de voortvarende aanpak van aannemer Westerman Wegenbouw zijn de werkzaamheden zodanig gevorderd dat de rotondes, inclusief de aansluitingen op de A7, op vrijdagmiddag 27 juli 2007 open worden gesteld voor het verkeer. Oorspronkelijk zou dit pas plaatsvinden op 1 september 2007.

Het verkeer moet dan wel rekening houden met een beperkte capaciteit van de rotondes, een snelheidbeperking en de aanwezigheid van geleidebakens.

In verband met het aanbrengen van de asfaltdeklaag en de belijning is het noodzakelijk om eind augustus 2007 het gehele kruisingencomplex bij Hoogkerk voor 1 of meerdere dagen geheel af te sluiten voor al het verkeer. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio september 2007 compleet afgerond.

Westelijke Ringweg
De werkzaamheden aan de Westelijke Ringweg op het gedeelte `aansluiting Kostverloren' tot aan de Noordelijke Ringweg gaan gestaag verder. Dit gedeelte van de Ringweg is - zij het met beperkingen - geopend voor het doorgaande verkeer. De aansluitingen Metaallaan en Edelsteenlaan zijn afgesloten. Op de aansluitingen Kostverloren (Friesestraatweg) en Paddepoel/Vinkhuizen (Pleiadenlaan/Siersteenlaan) is het niet mogelijk linksaf te slaan. Het verkeer wordt dan omgeleid. De verwachting is dat deze werkzaamheden maandag 27 augustus gereed zijn.

In de periode juli en augustus zijn er nog de volgende omleidingen:

Woensdag 25 juli van 08.00 uur tot 15.00 uur is de Pleiadenlaan ter hoogte van de Westelijke ringweg gestremd. Het verkeer wordt dan omgeleid via het Hoendiep, de Westelijke Ringweg, Noordelijke Ringweg en de Zonnelaan.

Van zaterdag 04 augustus tot 20.00 uur tot maandag 06 augustus 06.00 uur is de Westelijke Ringweg in zuidelijke richting gestremd. Het verkeer wordt omgeleid via Zonnelaan, Pleiadenlaan, Siersteenlaan, Diamantlaan en het Hoendiep.

Van zaterdag 11 augustus 20.00 uur tot maandag 13 augustus 06.00 uur is de Siersteenlaan ter hoogte van de Westelijke ringweg gestremd. Het verkeer wordt omgeleid via de Zonnelaan, Noordelijke Ringweg, de Westelijke Ringweg en het Hoendiep.

Uitgebreide informatie over de diverse omleidingsroutes staan weergegeven op www.ringgroningen.nl

25 juli 2007