Gemeente Kerkrade

Persbijeenkomst Energieboxen gemeente Kerkrade
Uitnodiging

Kerkrade, woensdag 25 juli 2007

Geachte redactie,

In het kader van het project Energiecompetitie 2007-2008 is het moment aangebroken van het uitdelen en installeren van de eerste van in totaal 6000 gratis Energieboxen. Deze uitgifte gebeurt enerzijds door vrijwilligers en anderzijds door werkzoekenden. Begin juli volgden zij een korte opleiding tot energiespecialist

Op vrijdag 27 juli aanstaande vindt om 9.00 uur een bijeenkomst plaats waarbij de ongeveer 50 energiespecialisten hun dagelijkse procedure tonen die ze doorlopen als ze naar de verschillende huishoudens gaan. Ook de wethouders van de drie deelnemende gemeenten zijn aanwezig. Na de bijeenkomst zal iedere wethouder met een specialist van zijn gemeente meegaan op huisbezoek en daar waar mogelijk meehelpen bij het installeren van het pakket.

U bent van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst op 27 juli en het aansluitende bezoek aan een huishouden. Mocht u van deze uitnodiging gebruik willen maken, dan kunt u zich aanmelden bij ondergetekende op telefoonnummer 045 - 567 63 39 of op e-mailadres mado.van.oppen@kerkrade.nl.

De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van Licom, Nobelstraat 14a in Heerlen. Bijgaand ontvangt u het programma van de ochtend.

Met vriendelijke groet,

Mado van Oppen,
bureau communicatie gemeente Kerkrade

///////////////////////////////////

Energiecompetitie 2007-2008
Heerlen, Kerkrade en Landgraaf hebben van het Ministerie van VROM 250.000 euro subsidie gekregen voor de uitvoering van het project 'Energiecompetitie 2007-2008'. De uitgifte van 6000 gratis energiebesparende pakketten door energiespecialisten is een onderdeel van het project. Ook staan nog zaken als de 'Energiebesparingswedstrijd' en de 'Scholenenergiecompetitie' op het programma. Deze projecten gaan dit najaar lopen.

De Energiecompetitie 2007 - 2008 is een samenwerking tussen de gemeenten Heerlen, Kerkrade en Landgraaf, de onderwijsstichtingen Movare en Innovo, de woningcorporaties Woonpunt Parkstad, Hestia Groep, Weller, Wonen-Zuid, Woningvereniging Ubach over Worms, Wonen Heuvelsteden, Woningstichting de Voorzorg en Woningstichting Land van Rode en Vrijwilligercentrale Parkstad, Tracee en Impuls. Licom en d'r Sjalter zijn belast met de uitvoering.


---- --
Programma 27 juli 2007 - bijeenkomst Energieboxen

9.00 - 9.30 uur Kopje koffie, kennismaking en tekst en uitleg over inhoud van het pakket

9.30 - 10.00 uur Planner deelt mede welke huishoudens op die dag zullen worden bezocht, waarna de Energieboxen worden ingepakt

10.00 - 10.30 uur Vertrek (per fiets) naar het te bezoeken huishouden in gezelschap van de wethouder

10.30 - 11.30 uur Installatie en advisering over de Energiebox


---- --