Ten Cate NV

KONINKLIJKE TEN CATE NV

Persbericht
Investor Relations

Acquisitie van composietenbedrijf Phoenixx TPC (USA) door TenCate

TenCate Aerospace & Armour Composites groep is in de afrondende fase met betrekking tot de overname van het composietenbedrijf Phoenixx TPC Inc. (USA). De verwachting is gewettigd dat overeenstemming kan worden bereikt. De overname is afhankelijk van overheidsgoedkeuring in de Verenigde Staten.

TenCate is wereldwijd een leidende producent van hoogwaardige specialistische materialen. De activiteiten zijn geconcentreerd op het gebied van beschermende- en veiligheidsweefsels, composietmaterialen, geotextiel en kunstgras. TenCate is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

TenCate is actief op het gebied van lucht- en ruimtevaart en antiballististiek. De onderneming is een toeleverancier van composietmaterialen voor onder meer Airbus, Boeing, Embraer en Cirrus en is een leidende technologische innovator op het gebied van thermoplastische composieten (TenCate CETEX®).

Loek de Vries (CEO TenCate): " Deze overname past uitstekend in onze huidige product / markt /technologie positie met betrekking tot composieten. De Phoenixx unidirectionale (UD) technologie versterkt wereldwijd onze positie van thermoplastische CETEX productlijn. Dit betekent voor onze aerospace activiteiten een belangrijke ondersteuning van onze verdere groei in deze industrie"

David Park (CEO Phoenixx TPC):" De acquisitie door TenCate resulteert in toenemende groeimogelijkheden voor onze technologie. Behalve Aerospace biedt onze technologie andere interessante toepassingsmogelijkheden via het wereldwijde netwerk van TenCate. Wij zijn ervan overtuigd dat onze klanten aanzienlijk zullen profiteren van de aanvullende zekerheid en expertise die TenCate met zich meebrengt."

Phoenixx TPC

Phoenixx TPC (Taunton, USA) is de technologieleider van unidirectionale (UD) thermoplastische composieten. De onderneming heeft toepassingen ontwikkeld in onder meer de lucht- en ruimtevaart en de olie- en gaswinning. De onderneming is opgericht in 1998 en verwierf in 2001 procestechnologieën voor thermoplastische composieten van Phillips Petroleum.

Egbert Gorterstraat 3 Postbus 58 T +31 (0)546 544 911 7607 GB Almelo 7600 GD Almelo F +31 (0)546 814 145 www.tencate.com

Synergie met TenCate

UD technologie is complementair aan TenCate's huidige CETEX-technologie. Door deze acquisitie kan TenCate haar aandeel in composiettoepassingen voor nieuwe vliegtuigprogramma's versneld uitbreiden.
Phoenixx beschikt over een ervaren management team, dat tenminste tot en met 2010 zal aanblijven.

Overige informatie en closing van de transactie.

Deze in omvang relatief beperkte acquisitie zal geen wezenlijk effect hebben op het lopende boekjaar. De transactie wordt naar verwachting de komende maanden afgerond. Er worden geen financiële gegevens verstrekt van Phoenixx of van de acquisitie als zodanig.

Koninklijke Ten Cate n.v.
Almelo, 27 juli 2007