Ingezonden persbericht


"Dieren hebben mij gered"

Kunstschilder Geert Jan Jansen helpt dieren in nood

"In 1994 werd mijn atelier op Château La Chaux ontdekt. Die dag was ik zelf niet aanwezig, maar achteraf hoorde ik van de buren dat de dertien ganzen en een hond het de gendarmes knap lastig hebben gemaakt. Deze moedige dieren probeerden het kasteel met hun leven te verdedigen. Zestienhonderd schilderijen werden in beslag genomen en in vrachtwagens afgevoerd. De ganzen gingen gewoon in de oprijlaan staan en weigerden voor de auto's opzij te gaan. En Disney, de lieve labrador, was zó boos, dat hij zich aan meer dan één uniformbroek heeft vergrepen. Op de vraag of ik de Stichting Dierenhulp Venezuela wil steunen hoef ik niet lang na te denken. Wanneer ik op een of andere manier iets kan bijdragen dan doe ik dat graag."

Het verhaal van Geert Jan Jansen zoals ook beschreven in zijn boek en het toeval wilde dat hij in contact kwam met Dierenhulp Venezuela. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Geert Jan zijn medewerking gaf en dat de zwerfdieren van Venezuela ook op zijn steun kunnen rekenen.

Tegenwoordig schildert Jansen bij voorkeur eigen werk. Af en toe maakt hij nog wel werk in de stijl van Karel Appel, Miro, Picasso, Matisse, Chagall en andere grootheden die allemaal keurig worden voorzien van zijn eigen handtekening. Geert Jan: "Die naam uit het verleden behoud je. Met plezier stel ik een aantal van mijn werken beschikbaar die verkocht worden via een veiling waarbij de gehele opbrengst naar het goede doel gaat. Die objecten zijn te zien op de website www.dierenhulp.nl op het speciale veiling deel op de website"

Stichting Dierenhulp Venezuela is uiteraard erg blij met de toetreding van Geert Jan tot het comité. Initiatiefnemer Mark Vos "Uiteraard zijn we blij, elke dierenvriend is altijd erg welkom. Maar ook de medewerking die Geert Jan geeft door speciaal en origineel werk beschikbaar te stellen voor de veiling die we via onze eigen internet site houden. Er is voor ons nog veel te doen en met de steun en hulp van Geert Jan komen we weer verder en daar gaat het allemaal om. En zeg zelf we mogen werk in de stijl van Picasso, Appel en andere grootheden aanbieden voor zwerfdieren, dat is toch geweldig. Waar komt men dat nog tegen."

Uitgebreide informatie over het vrijwilligerswerk van Stichting Dierenhulp Venezuela is te vinden op www.dierenhulp.nl



Ingezonden persbericht