Ingezonden persbericht


FANS VAN DE SIMS GAAN NAAR TROPISCHE VAKANTIEBESTEMMINGEN NU EA DE SIMS(TM) 2 OP REIS OP DE MARKT BRENGT

Fans van de populaire gamereeks ontsnappen met hun Sims naar spannende locaties

Schiphol-Rijk - 26 juli 2007 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag aangekondigd dat de fans van de populaire gamereeks De Sims(TM) 2 hun Sims spannende reizen kunnen laten maken naar exotische locaties, zoals het Verre Oosten, rustieke bergen en zelfs een tropisch eiland! In De Sims(TM) 2 Op Reis kunnen de fans met hun Sims naar verschillende fantastische vakantiebestemmingen reizen, barstensvol splinternieuwe activiteiten. Dit uitbreidingspakket komt dit najaar uit.

Laat je Sims genieten van nieuwe activiteiten om weer helemaal op te laden. Ze kunnen relaxen op een weelderig tropisch eiland in een luxe suite, met het hele gezin kamperen op een ongerepte bergtop of de cultuur van het Verre Oosten opsnuiven. Verander ze van sukkelige toeristen in wereldwijze reizigers en laat ze zandkastelen bouwen, bruinbakken in de zon en mediteren in de zentuin na een verfrissend bezoekje aan het zwembad. Je Sims kunnen ook nieuwe gewoontes leren zoals plaatselijke begroetingen en dansen, waarvan ze hun vrienden thuis kunnen laten meegenieten. Pak de koffers maar, want in De Sims(TM) 2 Op Reis gaan je Sims op de reis van hun leven!

Op hun reizen gaan je Sims interacties aan met en leren ze nieuwe dingen van verschillende echte en mythische bewoners op de vakantiebestemmingen, zoals een wijze oude kluizenaar, vuurdansers en zelfs Grootpoot de verschrikkelijke sneeuwman! Je Sims kunnen, als echte toeristen, unieke souvenirs van hun reizen me naar huis nemen, die alleen verkrijgbaar zijn op locaties in De Sims(TM) 2 Op Reis. Ze kunnen zelfs unieke sieraden kopen om te dragen of als cadeautje kopen voor de thuisblijvers. Ben je verliefd geworden op de bloemenslingers van de hoeladans die je Sims op hun tropische strandvakantie zagen? Neem er een mee terug en maak de buren jaloers! Ben je helemaal wild van de danspassen die je Sim heeft geleerd bij het dijenkletsen in de rustieke berghut? Leer de Sims thuis hoe ze met je mee kunnen kletsen! Wat je Sims leren en verzamelen ligt helemaal aan jou!

"In De Sims(TM) 2 Op Reis zitten zo veel nieuwe gebeurtenissen en locaties, dat fans en hun Sims op hun reizen naar de drie exotische vakantiebestemmingen voor verrassingen blijven staan. Het is de perfecte adempauze van de dagelijkse sleur!", aldus Rod Humble, onderdirecteur en hoofd studio van The Sims Division. "Elk familielid kan in deze game activiteiten doen die bij hem of haar past. Mam kan een massage krijgen in het wellnesscentrum, pap kan tai chi oefenen in de zentuin en de kids kunnen het wrak van ons grootste voorwerp tot nu toe verkennen: het piratenschip! Met De Sims(TM) 2 Op Reis kun je je Sims, zelfs de hele familie, meenemen op de reis van hun leven!”

De Sims(TM) 2 Op Reis is in Europa begin september verkrijgbaar als uitbreidingspakket * dat verder bouwt op de originele game De Sims(TM) 2 voor PC.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

· Reis naar drie droombestemmingen: elke locatie biedt een uniek landschap. Je Sims kunnen plaatselijke bewoners ontmoeten, zoals de vuurdanser en de ninja, en dingen van hen leren. Proef de plaatselijke keuken en bewonder culturele bouwwerken door de nieuwe plekken met je Sims te verkennen.
· Stuur je Sims op excursies: tochtjes in een boot met een glazen bodem, avontuurlijke uitstapjes in een busje en andere excursies zijn leuke, nieuwe activiteiten voor je Sims, maar er staan ze ook wat verrassingen te wachten!
· Koop of vind unieke voorwerpen: koop unieke voorwerpen die je Sims alleen op hun reizen kunnen vinden, zoals zeldzame sieraden, die ze kunnen dragen of mee naar huis kunnen nemen als cadeautje. Ontdek geheime locaties, verzamel schelpen op het strand of graaf een schat op.
· Verblijf in nieuwe vakantieaccommodaties: verkwist geld aan een luxe suite voor je Sims of bespaar Simdollars en kies voor een knusser verblijf. Je Sims kunnen onder meer genieten van roomservice en verwend worden in het wellnesscentrum.

Productspecificaties

Uitgever: Electronic Arts Ontwikkelaar: Electronic Arts Redwood Shores Releasedatum: VS: oktober 2007 Europa: september 2007
· Uitbreidingspakket voor PC *
Categorie: Simulatie/strategie ESRB-advies: Nog niet bekend PEGI-advies: Nog niet bekend


* Je hebt De Sims(TM) 2, de speciale dvd-editie van De Sims(TM) 2 of De Sims(TM) 2 Kerstpakket voor PC nodig om te spelen.

Over De Sims(TM)
In februari vierde de De Sims(TM)-franchise haar zevende verjaardag. Vanaf het moment dat het eerste spel in de winkels lag in februari 2000, stormde deze naar de top van de verkooplijsten en werd binnen de kortste keren over de hele wereld populair en zelfs een cultureel fenomeen. The Sims(TM) voor PC en de uitbreidingspakketten waren de bestverkochte titels van 2000, 2001, 2002 en 2003. The Sims is vertaald in 22 talen en heeft zeven succesvolle uitbreidingspakketten: The Sims(TM): Het Rijke Leven, The Sims(TM) Party, The Sims(TM) Hot Date, The Sims(TM) Op Vakantie, The Sims(TM) Beestenboel, The Sims(TM) Superstar en The Sims(TM) Abracadabra. De Sims(TM) 2 lag in september 2004 in de winkels. In het eerste jaar werden meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het de bestverkochte pc-game van 2004 werd. De uitbreidingspakketten De Sims(TM) 2 Studentenleven en De Sims(TM) 2 Nachtleven verschenen respectievelijk in maart en september van 2005. De Sims(TM) 2 Gaan het maken verscheen in februari 2006, De Sims(TM) 2 Huisdieren in oktober 2006 en De Sims(TM) 2 Seizoenen in februari 2007. Op dit moment bedragen de gecombineerde verkoopcijfers voor de franchise ongeveer 90 miljoen exemplaren. Bezoek voor meer informatie over De Sims(TM) 2 en de verschillende franchise-titels www.desims2.nl of www.desims2.be, evenals voor meer informatie over de The Sims™-spellen.

Over Electronic Arts
Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2007 boekte EA een omzet van 3,09 miljard dollar en bracht het 24 titels uit waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nl of www.electronicarts.be. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten vind je op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, The Sims en De Sims zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Perscontact:
Robbert Minderhoud & Eline Bol
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl