Amsterdam Airport Schiphol

Published: 13:40 27.07.2007 GMT+2 /Source: Amsterdam Airport Schiphol /AEX: SCHIPAIRP /ISIN:

Hoofdkantoor transavia.com naar Schiphol-Oost

Schiphol Real Estate (SRE) start begin 2008 met de bouw van een nieuw hoofdkantoor voor transavia.com op Schiphol-Oost. De luchtvaartmaatschappij heeft met SRE een huurcontract gesloten voor het toekomstige gebouw aan de P. Guilonardweg. De verhuizing is gepland medio 2009. Het huidige hoofdkantoor staat op Schiphol-Centrum.

Op Schiphol-Oost komen beide locaties van transavia.com vlakbij elkaar te liggen; de bestaande vestiging van de Technische Dienst, met daarbij het opleidingscentrum voor Dienst Cabine en het hoofdkantoor. transavia.com kiest voor een hoofdkantoor dat optimaal aansluit bij de veranderende positionering en toenemende activiteiten van het bedrijf als dotcom organisatie. transavia.com is in de keuze voor het nieuwe hoofdkantoor geadviseerd door Johnson Controls.

Het hoofdkantoor zal plaats bieden aan vierhonderd transavia.com medewerkers. Het gebouw krijgt een oppervlakte van 12.000 m², waarvan de luchtvaartmaatschappij in eerste instantie zestig procent huurt. De overige ruimte komt beschikbaar voor derden. Het vliegend personeel van transavia.com en daaraan gerelateerde afdelingen worden gehuisvest op Schiphol-Centrum in een bemanningencentrum in de terminal.

Schiphol Aerospace Exchange
Schiphol Group gaat de bedrijvigheid in de luchtvaartsector op het businesspark Schiphol-Oost verder versterken. Schiphol Real Estate werkt daartoe aan een masterplan voor de ontwikkeling van het gebied tot 'Schiphol Aerospace Exchange'. Het plan, dat een periode van 15-20 jaar bestrijkt, voorziet in de bouw van kantoorruimte, bedrijfsruimte, een nieuwe terminal voor general aviation (kleine luchtvaart) en een parkeergarage.

transavia.com
transavia.com biedt luchtvervoer aan naar circa negentig Europese bestemmingen, en een breed aanbod aan reisgerelateerde producten en diensten. Het vervoer wordt aangeboden vanaf Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport, en vanaf andere Nederlandse regionale luchthavens.

Schiphol Real Estate
Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed op en rond luchthavens.

Press office
telefoon: 020 601 2673
press@schiphol.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl