De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

klinch
het nieuwe danceconcept van de Melkweg

Op vrijdag 27 juli presenteert de Melkweg het concept klinch, een nieuwe, progressieve dance-avond, die op regelmatige basis gaat plaatsvinden. In samenwerking met gerenommeerde organisaties als Traffic, Electronation, Crackhouse en 030303 wil de Melkweg met klinch een nieuwe impuls geven aan de hoofdstedelijke dance-cultuur. klinch staat voor een verdiepend programma dat zich richt op een breed spectrum aan electronische muziek.

Binnen de diverse programmering van de Melkweg, die naast muziek ook theater, moderne dans, fotografie en media behelst, wordt altijd gestreefd naar een muzikaal aanbod dat aansluit bij de interesse van de gehele Amsterdamse bevolking. Zeer uiteenlopende stijlen als hiphop, punk, indie, metal, jazz en wereldmuziek staan gebroederlijk naast elkaar. Sinds de jaren '90 is ook dance een vast onderdeel van de programmering. In het verleden met belangrijke feesten als Timemachine, HQ Party en Earth, tegenwoordig met onder andere het jaarlijkse festival voor elektronische muziek 5 days off (komende editie: 4 t/m 8 juli, www.5daysoff.nl)

Met het concept klinch streeft de Melkweg naar een duidelijker herkenbaar concept voor het Amsterdamse uitgaanspubliek. Een avond die elke keer een andere, muzikale focus heeft, maar voor het publiek een garantie vormt voor een hoogstaande avond dancemuziek.
Door samenwerking met organisaties met veel ervaring op het gebied van de organisatie van danceavonden wordt een zo breed mogelijk publiek bereikt.

programma:

vrijdag 27 juli, Oude Zaal, 23.00 -05.00 uur, vvk: E 11,00 + lidm. / deur: E 13,00 + lidm.
klinch
dj's Matthias Tanzmann (Moon Harbour, Pokerflat, Leipzig) / Carlos Valdes (Soulrock, Amsterdam) / Estroe (resident, Connaisseur, Amsterdam)
z.o.z. voor meer informatie!

vrijdag 7 september
klinch & traffic

vrijdag 28 september
klinch & 030303

vrijdag 12 oktober
klinch & crackhouse

info:
klinch.hyves.nl
myspace.com/klinchmelkweg
www.melkweg.nl

klinch

Matthias Tanzmann (Moon Harbour, Pokerflat, Leipzig)
Carlos Valdes (Soulrock, Amsterdam)
Estroe (resident, Connaisseur, Amsterdam)

Melkweg ( vrijdag 27 juli ( Oude Zaal ( 23:00 - 05:00 uur
vvk: E 11,00 + lidm / deur: E 13,00 + lidm.

klinch trapt vrijdag 27 juli af met Matthias Tanzmann. De man met de toepasselijke achternaam brak in 2006 definitief door met diepe en minimale housereleases op labels als Pokerflat en zijn eigen Moon Harbour. In zijn vele DJ sets zoekt Matthias de combinatie tussen minimal en zijn eerste grote liefde: deephouse. Na een half jaar afwezigheid in Nederland krijgt hij nu de eer om in de Oude Zaal van de Melkweg het startsein te geven voor klinch.

Support is er van Carlos Valdes en Estroe. Carlos speelt met zijn Soulrock een centrale rol in de Amsterdamse housescene. Onder zijn bezielende leiding worden concepten als Mad2, Onderonsje en Costa del Soul de grond uitgestampt en bemannen dj's als San Proper, Steffi, Zender en Boris Werner elke donderdag de decks van Vreemd in de Sugarfactory. Meneer Valdes ademt muziek en heeft het charisma van James Dean in zijn beste jaren. en dat maakt hem een top dj!

Estroe is de resident van klinch en mag de avond openen. Estroe a.k.a. Esther Roozendaal breekt as we speak door in de internationale technoscene met releases op Connaisseur, Dualblock, Muzikism en EevoNext. Estroe's diepe, warme, in Detroit gedrenkte sound slaat in als een bom, getuige lovende recensies in o.a. het toonaangevende Duitse magazine DE:BUG. Haar track 'Driven' op Connaisseur Superieur werd zelfs gebruikt op een Renaissance mix CD van Satoshi Tomiie, en de laatste mix CD van Ellen Allien.
Binnenkort zal ook een klinch mixtape van de hand van Estroe verschijnen!

Op Klinch staat muziek centraal, maar is ook veel aandacht voor het visuele aspect en publieksinteractie. Op klinch.hyves.nl heb je de mogelijkheid je eigen ideeën aan te dragen. Creativiteit door DJ's, VJ's en publiek wordt aangemoedigd en gewaardeerd!

Check klinch.hyves.nl en myspace.com/klinchmelkweg voor meer informatie.
+ toegangsprijzen, openingstijden, etc.