Politie Gelderland-Zuid


Even onoplettend: auto over de kop


Wijchen, 27-07-2007 * Donderdagavond om 19.35 uur werd er een eenzijdig verkeersongeval gemeld op de A50 bij Wijchen. Daar zou een auto op de kop liggen met een vrouw en kind erin. De hulpverleningsdiensten politie, brandweer en ambulancedienst rukten meteen uit. De snelweg werd geheel afgesloten zodat de traumahelikopter vlakbij kon landen.


Inzittenden van twee auto's die achter de vrouw reden, toevallig van een logistiek dienstverlenend bedrijf die getuige waren van het ongeval, zorgden voor een eerste afzetting en opvang. Ter plaatse bleek het kind, een 7-jarig meisje, nog in de auto maar zij kon er al snel worden uitgehaald. Het meisje is per ambulance naar het UMC St Radboud vervoerd, vermoedelijk met ernstig letsel aan haar hand. De vrouw, van 36 jaar uit Leeuwarden, is naar hetzelfde ziekenhuis gebracht met schaafwonden.


Zover nu bekend is de toedracht als volgt. Vermoedelijk in een moment van onoplettendheid zou de bestuurster ter hoogte van Wijchen, komend vanuit de richting Den Bosch, de macht over het stuur zijn verloren. Hierop kwam zij met haar auto tegen de vangrail terecht en sloeg vervolgens over de kop. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie is in kennis gesteld en zal verder onderzoek doen naar de toedracht.
(08)





Laatst gewijzigd 27-07-2007 0:15 © Politie Gelderland-Zuid