Ingezonden persbericht

Utrecht, 27 juli 2007

Gebarentolk op Parade bij o.a.
Spinvis, Hakim en De Vogelfabriek

Voor jong en oud: ieder weekend speciale programmering voor doven en slechthorenden

Voor de tweede keer dit jaar is rondreizend theaterfestival de Parade toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden. Zowel muziek-, film- als theatervoorstellingen worden getolkt door muziektolken en tolken Nederlandse Gebarentaal. Bij de muziekvoorstellingen staat er ook een sensefloor welke geluiden omzet in trillingen en lichteffecten.

Trillen op de sensefloor
De theatervoorstellingen die getolkt worden zijn onder andere Noga (Spinvis), Diespace (PIPS:lab) en Flater (De Vogelfabriek met Sanne Vogel en Egbert-Jan Weeber). In het Lighbuilding zijn iedere avond korte films van jonge filmmakers te zien, geselecteerd door het Nederlands Filmfestival, de Volkskrant en de Parade.
Het gratis muziekprogramma in het weekend is ook toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden. Iedere vrijdag- en zaterdagavond speelt er een band in de Orangerie, waarbij muziektolken zorgen voor een expressieve en theatrale vertolking. De Levende Jukebox, Konrad Koselleck Big Band featuring Ellen ten Damme en de bands Coparck, Jaune Toujours staan nog op het programma voor Utrecht en Amsterdam. Voor dove kinderen is er ook genoeg te beleven. Bij de (muziek)voorstellingen van Hakim, Rupsje en Kikker en Kinderband De Lollies is een Tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig.

Hand en oor
Een voorstelling die geschikt is voor doven, slechthorenden en anderstaligen wordt aangeduid door een blauw oortje. Met de twee handjes wordt aangeduid dat de voorstelling vertolkt wordt in Nederlandse gebarentaal. De kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of in de voorverkoop. De toegang van de Parade is tot 16.00 uur gratis. Na 16.00 uur bedraagt de toegang E 6,-. Voor kinderen tot 12 jaar en 65+ is de toegang gratis. De toegangsprijzen van de voorstellingen en attracties variëren van E 1,- tot E 8,50. De muziekprogramma's in de Orangerie, Café Ik en Café Correct zijn gratis. Voor meer informatie over de voorstellingen voor doven en slechthorenden kunt u kijken op www.deparade.nl. Linksonder bij programma & verkoop vindt u meer informatie over de dovenprogrammering.

Het dovenprogramma is een initiatief van Marianne van der Staay en wordt ondersteund door Taskforce Handicap & Samenleving en het Nationaal Revalidatiefonds. Van der Staay staat al jaren op de Parade met De Levende Jukebox.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie, de programmakrant en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met:
Mobile Arts

Eefje Colsen / Matthijs van Burg
Weverssingel 36

3811 GK Amersfoort

E. eefje@mobilearts.nl 06 - 26710661
E. matthijs@mobilearts.nl 06 - 43078711
W. www.deparade.nl

Directie en management van Mobile Arts zijn beschikbaar voor interviews.
Wij verzoeken u vriendelijk bij publicatie contact met ons op te nemen. Bij voorbaat dank.

De Parade komt voort uit de Boulevard of Broken Dreams en wordt geproduceerd door Mobile Arts. Parade Rotterdam maakt onderdeel uit van de Rotterdamse Zomerfestivals.

Tournee Parade 2007:
21 juni - 1 juli Rotterdam, Museumpark (in en rondom het NAi)
6 - 15 juli Den Haag, Westbroekpark
20 - 29 juli Utrecht, Moreelsepark
3 - 19 augustus Amsterdam, Martin Luther Kingpark

---- --