Politie Midden- en West Brabant

Politiehond Ryu pakt woninginbreker

TILBURG, 29 juli 2007

Politiehond Ryu pakt woninginbreker

TILBURG: Omwonenden meldden de politie dat ze verdacht geluiden hoorden bij een woning aan de Koestraat. De bewoner van het pand was op dat moment afwezig. De melding kwam binnen op zaterdagmiddag 28 juli rond 14.00 uur. Agenten waren binnen vijf minuten ter plaatse en zagen dat er twee ramen openstonden.

Omdat onbekend was of, en hoeveel daders er nog in de woning waren, werd politiehond Ryu ingezet. Uiteraard riep de geleider van de politiehond eerst dat de inbreker(s) te voorschijn moest komen. Er kwam op dat moment niemand te voorschijn. De hondengeleider en de politiehond gingen daarna voor nadere onderzoek de woning binnen. Onder het bed van een van de slaapkamers vond de diensthond een verdachte en greep hem vast.

De verdachte, een 28-jarige inwoner van Tilburg, overgebracht naar het politiebureau bovenarm. Hij kreeg uiteraard medische behandeling aan de bijtwond, daarna is hij in verzekering gesteld. Tijdens het verhoor bekende de man dat hij de inbraak onder invloed van verdovende middelen pleegde. Bij de inbraak is overigens niets is buitgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer