Ingezonden persbericht


Persbericht

M4N lanceert product voor een hogere positie in Google

Amsterdam, 31 juli 2007 --- Het door Affiliate Marketing Netwerk M4N ontwikkelde product SEL(TM) (Search Engine Links) is een groot succes in affiliate marketing. SEL(TM) zorgt namelijk voor een hogere positie in Google en dit is van groot belang voor de vindbaarheid van de online aanbieders. Het nieuwe product is momenteel niet aan te slepen en M4N verwacht de komende maanden fors te gaan groeien om de vraag uit de markt aan te kunnen.

Bij affiliate marketing maken adverteerders gebruik van een netwerk van affiliates om bezoekers en potentiële kopers aan te leveren via internet. De affiliates spreken meestal een specifieke doelgroep aan die erg interessant is voor adverteerders. Affiliate marketing wordt onder andere toegepast in sectoren als de online reisbranche en online retail.

Een bijeffect van de vorm van online marketing is dat de positionering van de websites in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google stijgt. En een goede positionering in zoekresultaten is één van de beste manieren om doelgroepgerichte bezoekers te krijgen. De positie in Google en andere zoekmachines wordt vooral bepaald door het aantal links naar je website en hoe relevant deze websites zijn. Hoe meer relevante websites een link plaatsen, des te hoger is je website in zoekmachine resultaten terug te vinden. Dit wordt ook wel linkpopulariteit of pagerank genoemd. M4N ontwikkelde speciaal voor dit doel het product SEL(TM).

Onderzoek heeft vastgesteld dat affiliate marketing links invloed hebben op de pagerank, echter de mate waarin dit gebeurt is afhankelijk van het type link. SEL(TM) is hierin het meest succesvol.

Hoe werkt het?
Een bezoeker wordt rechtstreeks naar de pagina van de adverteerder gestuurd (voorbeeld link: http://www.adverteerder.nl/product_naam.html). Waar andere vormen van affiliate links minder worden meegeteld in de positie, worden SEL(TM) links normaal of goed meegeteld. SEL(TM) links linken direct naar de website van de adverteerder. Er wordt geen redirect gebruikt door het netwerk. Met SEL(TM) zorgen de website partners dus voor directe bezoekers en tevens voor een hogere positionering in zoekmachines zoals Google.

Een SEL(TM) link verwijst direct naar het domein van een adverteerder, terwijl clicks en leads wel geregistreerd worden. Op de landingspagina wordt aan de hand van de referrer bepaald waar de bezoeker vandaan is gekomen. Op dat moment wordt er door het systeem van M4N een click gegenereerd. Met deze click is het mogelijk de omzet te meten uit de leads en verkopen.

SEL(TM) is te gebruiken als een waardevolle toevoeging aan het zoekmachine optimalisatieproces van de website en biedt de mogelijkheid om links te krijgen van relevante pagina's naar product landingspagina's. SEL(TM) levert de beste resultaten op als de landingspagina's zijn geoptimaliseerd voor specifieke zoektermen. Het product is in staat het aantal directe links naar de site direct te verhogen, waardoor de pagerank stijgt.

Over M4N
M4N heeft als missie om het zoeken, vinden en kopen van producten op internet gemakkelijker te maken. M4N bereikt dit door een netwerk van website eigenaren, affiliates genoemd, te koppelen aan aanbieders van producten op internet. Het bedrijf ziet de affiliates als distributiekanaal: zij maken informatie (commercieel en niet commercieel) namelijk toegankelijk voor specifieke doelgroepen en linken naar de juiste plekken op de vaak uitgebreide websites van adverteerders. Met M4N kunnen zowel affiliates als adverteerders beter op het online koopproces afstemmen door middel van goede statistieken en promotiemateriaal. Voor meer informatie, zie: Affiliate netwerk voor adverteerders en exploitanten

Noot voor de redactie/