Gemeente Enkhuizen

31 Juli 2007

Europese primeur bij expositie in Enkhuizen

Gedurende de maanden augustus en september exposeren enkele leden van de Nederlandse Vereniging van Plein Air Schilders (NVPAS) hun werk in de Blauwe Zaal van het stadhuis van Enkhuizen. Grote Europese primeur in deze is de expositie van het werk van Charles Sovek. Voor de eerste keer is het werk van deze beroemde Amerikaanse kunstschilder in Nederland te zien. Hij was er zelf zeer enthousiast over, maar helaas is hij op 8 juni jl. plotseling overleden. Weinig kunstschilders hebben meer gedaan voor de schilderkunst, en met name het schilderen en plein air, dan het Erelid Charles Sovek. De Nederlandse Vereniging van Plein Air Schilders draagt deze expositie dan ook op aan hun vriend en leermeester. Expositie De overige deelnemende leden zijn Peter de Rijcke (Hoorn), Pierre Fillet (Hem), Nelly Veer (Groote Keeten), Wiebe Bruijn en Cor Roosendaal (beiden uit Enkhuizen).

U kunt de expositie bezichtigen van 30 juli tot eind september in de Blauwe Zaal van het Stadhuis van Enkhuizen, Breedstraat 53. De expositie is geopend op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

NVPAS
De Nederlandse Vereniging van Plein Air Schilders is een landelijke kunstschildervereniging die zich bezig houdt met het stimuleren van het schilderen en plein air (in de open lucht) en de appreciatie van deze schilderkunst. Zij doen dit o.a. door contacten te leggen tussen zowel kunstschilders uit het hele land als kunstschilders uit het buitenland, die buiten op locatie schilderen. Ook organiseren zij gezamenlijke schilderdagen en exposities en andere activiteiten. Het lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging van Plein Air Schilders staat in principe open voor een ieder die zich serieus bezig houdt met het schilderen op locatie.

Als u een 'Plein Air' schilderij van dichtbij bekijkt, ziet u vaak alleen een mozaïek van kleuren en verfstreken. Maar op een afstandje valt alles samen als een interpretatie van de werkelijkheid. Plein Air schilderijen zijn dus vlotte en spontane interpretaties van de werkelijkheid en vormen een klasse apart!

3e Open Schilderdag Enkhuizen
Op 9 september is alweer de 3e jaarlijkse Open Schilderdag in Enkhuizen. Deelnemers kunnen zicht tot uiterlijk 10 uur melden in de Stationsrestauratie van Enkhuizen. De prijsuitreiking vindt rond 16.00 uur plaats. Deelname kost 6 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden, inclusief een lekker kopje koffie of thee. U kunt zich inschrijven via de website: www.nvpas.nl.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl