ABN AMRO

Amsterdam, Parijs, 31 juli 2007

Sofinco neemt interbank n.v. en dmc groep n.v. over van abn amro

Sofinco N.V., onderdeel van Crédit Agricole Group, heeft een overeenkomst getekend om de aandelen van InterBank N.V. en DMC Groep N.V. over te nemen. InterBank is de grootste gespecialiseerde consumentenkrediet verstrekker in Nederland met een totale portefeuille van EUR 2 miljard. Interbank distribueert haar producten via intermediairs. DMC groep is de op twee na grootste professionele kredietbemiddelaar, met een bemiddelde portefeuille van EUR 217 miljoen in 2006.

Sofinco is tot op heden actief op de Nederlandse markt voor consumptief krediet met haar dochteronderneming Ribank N.V. Door de voorgenomen acquisitie komt de ontwikkeling van haar activiteiten in een stroomversnelling en groeit haar marktaandeel van 3% naar 14%. De transactie biedt Sofinco de mogelijkheid om haar expertise in het distribueren van consumptief krediet via intermediairs te versterken. Sofinco's specifieke know how zal de prestaties van de combinatie verder versterken. Sofinco zal Interbank's strategie in relatie tot de distributie via onafhankelijke intermediairs voortzetten en verder ontwikkelen. De overname wordt nog beoordeeld door De Nederlandsche Bank en zal naar verwachting voor het eind van dit jaar worden geëffectueerd.

ABN AMRO's beslissing om InterBank en DMC te verkopen is in lijn met de eerdere gestelde doelen om te focussen op de kernactiviteiten binnen de strategie. Eind 2006 besloot ABN AMRO dat zowel InterBank als DMC geen core businesses voor de bank zijn. Als gevolg van deze strategische keuze besloot de bank de verkoopmogelijkheden van de intermediaire consumentenkrediet organisaties (InterBank en DMC) te onderzoeken.

.-.-.

SOFINCO is een dochteronderneming van Crédit Agricole gespecialiseerd in consumptief krediet. Ongeveer 60% van het krediet wordt buiten Frankrijk verstrekt. Sofinco streeft drie strategische doelen na:
organische groei: de groei van de portefeuille bedroeg in 2006 nagenoeg 25% ten opzichte van het voorgaande jaar.
versterking en ontwikkeling van partnerships,
expansie naar nieuwe markten en acquisities

Crédit Agricole S.A. dochterondernemingen op het gebied van consumptief krediet behoren gezamenlijk tot de Europese leiders in hun markt. In maart 2007 bedroeg de totale portefeuille EUR 55,1 miljard. De ondernemingen zijn actief in 19 landen: Duitsland, Saudi Arabië, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Hongarije, Griekenland, Marokko, Noorwegen, Nederland, Polen, Portugal, Tsjechië, Groot Brittannië, Spanje, Zweden en Zwitserland.

ABN AMRO is een vooraanstaande, internationaal opererende bank met een balanstotaal van EUR 987 miljard (31 december 2006). De bank heeft ruim 4.500 vestigingen in meer dan 53 landen telt wereldwijd meer dan 105.000 medewerkers (FTE's). ABN AMRO staat genoteerd op Euronext en de New York Stock Exchange.

Perscontacten:
Sofinco:
Nicolas Pecourt: 01 60 76 88 17
Danielle Cabral: 01 60 76 88 60
Email: presse@sofinco.fr

Ribank
Kees Droppert: 030 607 37 77
Email: k.droppert@ribank.nl

ABN AMRO/ InterBank/ DMC
Hans van Zon: 020 383 4483
Email: hans.van.zon @nl.abnamro.com

2

---- --