Apple Benelux

Al meer dan 3 miljard songs gedownload via iTunes Store

Bunnik, 31 juli 2007 - Apple maakt vandaag bekend dat muziekliefhebbers van over de hele wereld al meer dan 3 miljard songs hebben gedownload van de iTunes Store. iTunes is s'werelds populairste online muziekwinkel met een muziekcatalogus van meer dan 5 miljoen nummers van alle mogelijke artiesten, in alle mogelijke genres. In de Verenigde Staten heeft de iTunes Store inmiddels Amazon en Target ingehaald en is de iTunes Store uitgegroeid tot de derde grootste muziekretailer. In de VS is de iTunes Store bovendien ook de grootste online winkel voor het down-
loaden van tv-reeksen en films, met afleveringen van meer dan 550 tv- programma's en meer dan 500 films.

'We zijn onze klanten erg dankbaar voor hun bijdrage aan deze nieuwe mijlpaal', aldus Eddy Cue, Apple's vice president van iTunes.

iTunes combineert een ongeëvenaard gebruiksgemak met baanbrekende functies zoals Cover Flow, geïntegreerde ondersteuning voor podcasts, iMix om je favoriete muziek en playlists te delen met anderen en een automatische synchronisatie met je iPod. Bovendien kan je eerder aangekochte songs omzetten in full-albums tegen sterk verlaagde prijzen. De iTunes Store is de beste manier voor Mac- en pc- gebruikers om volstrekt legaal nieuwe muziek te ontdekken, aan te kopen en te downloaden.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal- computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-
softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de
digitale muziekrevolutie met de iPod en de on line iTunes Store. Apple betreedt dit jaar ook de mobiele telefoonmarkt met de revolutionaire iPhone.



---

Juriaan Bosman | PR Manager The Netherlands | Apple Benelux B.V.

Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
The Netherlands
registration number 30063224

Tel: +31-(0)30-6593940
Mobile: +31-(0)6-53865628
Fax: +31-(0)30-6593850
Email: bosman.j@euro.apple.com
Website: www.apple.com/nl/pr