Gemeente Alphen aan den Rijn



Jongerenwerk organiseert activiteiten rondom Zegerplas

Jongerenwerk gaat deze zomer rondom de Zegerplas samen met jongeren activiteiten opzetten en uitvoeren. Een van deze activiteiten is het muziekfestival Moonstock in augustus.

Vergroten leefbaarheid Zegersloot
Om de leefbaarheid te vergroten en de overlast door jongeren terug te dringen houden de unit THOG van de gemeente en de politie sinds twee jaar s zomers toezicht in het gebied. Vorig jaar heeft ook het jongerenwerk hun activiteiten verplaatst naar het Zegerslootgebied. Deze aanpak blijkt succesvol te zijn: de overlast is teruggedrongen en bewoners voelen zich meer verantwoordelijk om het gebied schoon te houden. Inmiddels hebben ook de surfverenigingen en de reddingsbrigade zich aangesloten..

Ideeën van jongeren
Jongerenwerk zoekt de jongeren op waar ze elkaar ontmoeten en deelt flyers uit om hen te wijzen op de mogelijkheden die er zijn. Jongeren kunnen namelijk zelf ideeën aandragen en Jongerenwerk helpt hen bij de uitvoering van deze ideeën. Bijvoorbeeld een volleybaltoernooi, waterskiën of muziekactiviteiten. Op 3, 10 en 17 augustus staat Jongerenwerk tussen 14.30 en 17.00 uur op de dagcamping bij de Kids on the Blockbus. Afhankelijk van het weer zijn de jongerenwerkers van dinsdag tot en met zaterdag te vinden rond de Zegerplas, waar zij samen met de jongeren activiteiten voorbereiden en uitvoeren. De flyers met informatie zijn ook af te halen bij de keet van de strandwacht.

Moonstock
Op 25 augustus organiseren de samenwerkende partijen een muziekpodium voor de jeugd. Op de ligweide komt een muziekpodium, waar jongerenbandjes kunnen optreden. Het gaat om een kleinschalig festival, dat van 16.00 tot 21.00 uur duurt. Er wordt geen (alcoholische) drank verkocht. Bij slecht weer wordt het festival naar binnen verplaatst. Binnenkort start Jongerenwerk met het verspreiden van flyers met informatie over het festival.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn