Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 31 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 31-07-2007 o Met onder meer: Geweldplegers aangehouden, brand in woning en caravan de sloot in.

Geweldplegers aangehouden

Purmerend, maandag 30 juli 2007, 14:29 uur.

De politie heeft twee Purmerenders van 17 en 20 jaar oud aangehouden als verdachten van het plegen van openlijke geweldpleging. Politiebikers werden op de Koemarkt aangesproken door omstanders die vertelden dat er net een vechtpartij was geweest waarbij een 22-jarige Purmerender door drie jongemannen was geschopt en geslagen. Getuigen wezen op twee jongemannen die op de fiets wegreden. Zij konden na een korte achtervolging door de bikers worden aangehouden. Het tweetal werd ingesloten en in verzekering gesteld. De identiteit van de derde verdachte, een 22-jarige man uit Purmerend, is bij de politie bekend en hij zal zo spoedig mogelijk worden aangehouden.

Aanhoudingen na steekpartij

Zaandam, maandag 30 juli 2007, 17:36 uur.

De politie heeft naar aanleiding van een steekpartij op de Gedempte Gracht een 18-jarige Zaandammer, zijn 20-jarige zuster en hun 43-jarige vader aangehouden. Rond half zes zou tussen twee jongemannen een woordenwisseling zijn ontstaan. Een 17-jarige Zaandammer zou daarbij in de buik zijn gestoken door de 18-jarige plaatsgenoot. De broer zou met zijn zuster zijn weggelopen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vader heeft vermoedelijk ergens onderweg het mes overgenomen en weggegooid. Broer en zus werden later in hun woning aangehouden, in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld. Na telefonisch contact met de vader werd deze in Koog aan de Zaan aangehouden. Op zijn aanwijzingen werd het mes gevonden en in beslag genomen.

Baldadig

Edam, dinsdag 31 juli 2007, 02:11 uur.

De politie heeft drie jongens uit Purmerend en een jongen uit Middelie in de leeftijden 13 en 14 jaar aangehouden wegens baldadigheid. Een getuige had gezien dat de jongens fietsen op de doorgaande weg plaatsten. Ook werd een fiets op het dak van het busstation gegooid. Op de Kwakelsteeg werden de jongens door de getuige opgehouden tot de politie ze kon overnemen. De jongens verklaarden dat ze bij één van hen logeerden en dat ze naar Edam waren gekomen om 'te rotzooien'. De ouders werden in kennis gesteld en de kwajongens worden verwezen naar bureau HALT voor het ondergaan van een straf.

Caravan de sloot in

Middenbeemster, maandag 30 juli 2007, 16:04 uur.

Op de Provincialeweg N244, op het gedeelte tussen de Middenweg en de A7 heeft een 61-jarige automobilist uit Zaandam zijn caravan verloren. De man reed met zijn bestelauto toen hij een raar geluid hoorde. Hij reed verder maar zag in zijn spiegel dat de caravan was losgegaan van het trekkend voertuig. De caravan belandde in de sloot en het takelbedrijf had enkele uren nodig om het gevaarte er uit te takelen.

Brand in woning

Zaandam, maandag 30 juli 2007, 21:34 uur.

Een 68-jarige bewoner van de Pinksterbloemweg en een 67-jarige buurtgenoot werden na een woningbrand per ambulance naar het ziekenhuis gebracht vanwege ademhalingsmoeilijkheden. De 68-jarige had in zijn woning een pannetje met vet op het vuur gezet en was in slaap gevallen. De buurtbewoner was zijn hond aan het uitlaten en zag daarbij de hevige rookontwikkeling. Hij wist de bewoner wakker te krijgen en het vuur met een schep aarde te blussen net voordat de brandweer arriveerde. De honden van beide mannen werden door de dierenambulance voor onderzoek naar de dierenkliniek vervoerd. Een medewerker van Salvage kwam namens de brandverzekering ter plaatse.

Laatst gewijzigd 31-07-2007 16:23 | © Politie Zaanstreek-Waterland |