Gemeente Lelystad

Structuurplan Lelystad 2015 is nu echt af

Het door de gemeenteraad op 7 april van dit jaar vastgestelde Structuurplan Lelystad 2015 ligt in complete vorm, dus mét alle bijlagen, vanaf maandag 17 oktober op het Stadhuis en bij de acht wijkposten ter inzage. In dit toekomstplan voor de stad zijn alle opmerkingen en door de gemeenteraad gewenste wijzigingen en aanpassingen verwerkt, zowel in de tekst als op de plankaart(en). Het plan heeft een brede participatie- en inspraakprocedure achter de rug. Tegen het plan is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Internet

Het Structuurplan kan, behalve op het Stadhuis en op de wijkposten, ook worden ingezien en worden gedownload vanaf deze website.

Behoud van kernkwaliteiten

Met het Structuurplan kiest Lelystad voor behoud van haar kernkwaliteiten (groen, ruimte, rust en water) met een dynamische ontwikkeling in een aantal knooppunten: kust, stadshart, Larserpoort/vliegveld en (op termijn) Flevokust. De gemeente gaat de komende jaren aan de slag om de visie zoals die in het Structuurplan is verwoord verder vorm en inhoud te geven.

Het Structuurplan geeft richting aan het gemeentelijke beleid en is tevens een houvast voor bewoners en belanghebbenden. Als het gemeentebestuur wil afwijken van het vastgestelde structuurplan moeten daar wel hele goede argumenten voor zijn.

Populaire samenvatting

Het totale Structuurplan omvat bijna tweehonderd paginas, nog afgezien van de bijlagen. Voor wie dat te veel is, komt er een populaire samenvatting in brochurevorm. Deze telt slechts 20 paginas. Belangstellenden voor deze populaire samenvatting kunnen over ongeveer twee weken een exemplaar ophalen bij de publieksbalie in de hal van het Stadhuis. Deze samenvatting is nu al wel te downloaden vanaf de gemeentelijke website.

---