Nederlandse Moslim Omroep

Persbericht:

31 juli 2007

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland ( RMMN) heeft met verontwaardiging kennis genomen van de uitingen van de privé-secretaris van de Paus Benedictus VI, George Gänswein, waarin hij waarschuwt voor een 'islamisering' van Europa en tevens benadrukt dat het continent zijn christelijke wortels niet moet veronachtzamen.

De RMMN constateert dat soortgelijke uitingen de laatste tijd steeds vaker worden gedaan met alle (negatieve) gevolgen van dien. Dat de uitspraken afkomstig zijn van één van de hoogste vertegenwoordigers van de christelijke broeders verbaasd de RMMN dan ook ten zeerste. De Islam is een levenswijze die net als de andere monotheïstisch godsdiensten, het Christendom en het Jodendom, kernwaarden zoals respect, vrede en rechtvaardigheid hoog heeft staan. De Islam moet daarom niet gezien worden als een bedreiging voor Europa en/of de Europese identiteit, maar juist als een onderdeel daarvan. De RMMN ziet graag dat de heer Gänswein en de zijnen de Islam, evenals alle andere religies, respecteert en haar christelijke volgelingen stimuleert om Europese burgers met andere religieuze achtergronden open tegemoet te treden.

De RMMN ziet in de dagelijkse praktijk veel initiatieven waarbij de interreligieuze ontmoeting centraal staat. De RMMN hoopt dat een verdere voortzetting hiervan leidt tot meer respect voor elkaar en elkaars culturele en religieuze achtergronden.


---

NOOT AAN DE PERS

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Naam: A. Khairoun (Woordvoerder RMMN)
06-21596612


---- --