Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 31-07-2007

Te veel op

OUDEWATER In de vroege nacht van maandag 30 op dinsdag 31 juli werd een 42-jarige automobilist uit Oudewater aangehouden voor rijden onder invloed.

Rond 01.10 uur controleerden agenten de automobilist op de J. J. Vierbergenweg. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 440 ug/l, twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Burenruzie

MAARSSEN Op maandagavond 30 juli zei een man iets over de geluidsoverlast die zijn buurman veroorzaakte. Even later sloeg die buurman een raam bij de klager in.

Rond 23.25 uur lag een 27-jarige man uit Maarssen te slapen in zijn slaapkamer op de eerste verdieping van zijn woning aan het Zebraspoor. Hij werd wakker van zijn buurman die in zijn tuin met metaal aan het slepen was. De 27-jarige man riep vanuit zijn slaapkamerraam of het wat rustiger kon. De buurman kon dat kennelijk niet op prijs stellen en werd boos. De buurman liep om de woning heen en sloeg een raam van de voordeur van de woning van de 27-jarige man in.

De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse en hield de buurman, een 41-jarige Maarssenaar, aan terzake vernieling van de ruit. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

LINSCHOTEN De politie heeft op maandag 30 juli van 19.15 uur tot 22.00 uur een snelheidscontrole op de M. A. Reinaldaweg gehouden.

In die tijd werd de snelheid van 750 voertuigen vastgelegd, 15 bestuurders (2 %) reden harder dan de maximum toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 112 km/u.

Loods

AMSTELHOEK Op maandagavond 30 juli werden drie verdachten aangehouden omdat zij zich op verboden terrein bevonden en mogelijk ruiten hadden vernield.

Rond 21.35 uur hoorde een getuige glasgerinkel op een terrein aan de Amstelkade en vervolgens hoorde hij een garagedeur van een loods opengaan en zag enkele scooters de loods inrijden. Hij vertrouwde het niet en belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en zagen dat enkele ruiten van de grote loods kapot waren en dat een deur niet afgesloten was. Vanuit de loods hoorde zij geluiden. In het pand troffen zij aanvankelijk twee verdachten aan. Toen de agenten verbaal kenbaar maakten met een politiehond de loods te doorzoeken, kwam nog een derde verdachte tevoorschijn. Bij een zoektocht met de politiehond werden geen verdachten meer aangetroffen. Wel stonden in de loods twee scooters van de verdachten.

Het drietal, twee jongemannen van 19 jaar uit Amstelveen en Uithoorn en een jongeman van 20 jaar uit Amsterdam, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken of onwel

MAARSSEN Op maandag 30 juli bleek een man niet onwel, maar zwaar dronken te zijn.

Rond 13.35 uur meldden getuigen dat een man op het Zwanenkamp liep die kennelijk zwaar dronken, maar mogelijk onwel was. De meldkamer stuurde met spoed enkele eenheden ter plaatse.

Aangekomen op het Zwanenkamp bleek het gelukkig niet om een onwelwording te gaan, maar om een zeer zwaar beschonken 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en naar het politiebureau overgebracht. De man kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap. Hij is later door een familielid van het politiebureau opgehaald.

Autobrand

LOENEN AAN DE VECHT In de vroege ochtend van maandag 30 juli werd mogelijk brand gesticht in een auto.

Rond 04.40 uur werd de 53-jarige bewoonster van een woning aan de Ouderhoek wakker van een harde knal. Zij keek uit het raam en zag dat haar voor de woning geparkeerde auto in brand stond. Zij maakte haar twee dochters wakker en 112 werd gebeld. Daarna verliet het drietal gezien de rookontwikkeling de woning.

De politie en brandweer kwamen ter plaatse. De brandweer had het vuur snel geblust, maar kon niet voorkomen dat het voertuig geheel verloren ging. Door enkele brandweermannen werd de woning geïnspecteerd of er gezien de rookontwikkeling mogelijk rook in de woning zou zijn gekomen. Dat bleek niet het geval en de woning werd vrijgegeven.

Gezien de aangetroffen sporen, gaat het mogelijk om brandstichting. Aan getuigen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Ouderhoek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.