Gemeente IJsselstein


Werkzaamheden Gerbrandytoren

Datum: donderdag 12 juli 2007
Op donderdag 2 en vrijdag 3 augustus zijn werkzaamheden gepland aan de Gerbrandytoren. Met behulp van een helikopter wordt een nieuwe digitale antenne op de top van de toren geplaatst.

Op donderdag 2 en vrijdag 3 augustus zijn werkzaamheden gepland aan de Gerbrandytoren. Op de top van de toren wordt de oude analoge TV antenne verwijderd en een nieuwe digitale antenne geplaatst. De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een helikopter. De helikopter zal hiervoor op deze dagen enkele vluchten maken. Vluchten helikopter
Op donderdag 2 augustus zijn drie vluchten gepland om de analoge TV antenne van de toren te verwijderen. De eerste vlucht is gepland om 13.00 uur en naar verwachting zijn de werkzaamheden rond 17.00 uur afgerond.
Op vrijdag 3 augustus zijn nog twee vluchten nodig om de kabels op te hangen en de nieuwe digitale antenne te plaatsen. Deze werkzaamheden zijn gepland tussen 10.00 en 13.00 uur.
Slecht weer
Voor de uitvoering van de werkzaamheden is KPN afhankelijk van de weersomstandigheden. Slecht weer betekent vertraging in de werkzaamheden en mogelijke uitloop. Bij te veel wind (windkracht 7 of meer boven bij de toren) of hevige regen worden de werkzaamheden afgelast.

Wegafsluitingen
Om voor alle betrokkenen de veiligheid te garanderen moeten er maatregelen worden genomen. Dit betekent o.a. dat wegen in de omgeving van de Gerbrandytoren (tijdelijk) worden afgesloten. Permanente afsluiting:

- De Hogebiezendijk is ter hoogte van de Nijverheidsweg en Radiolaan op donderdag 2 augustus tussen 12.00 uur en 18.00 uur afgesloten. Op vrijdag 3 augustus is de afsluiting tussen 09.00 uur en 13.00 uur.
- Het fietspad tussen Boomgaard - Hoge Biezendijk is op donderdag 2 augustus tussen 12.00 uur en 18.00 uur afgesloten. Op vrijdag 3 augustus is het fietspad tussen 09.00 uur en 13.00 uur afgesloten. Tijdens de vluchten wordt een aantal wegen afgesloten voor al het verkeer. Per vlucht betekent dit een verkeersstremming van ongeveer 15 minuten.

- Albert Schweizerplein

- Moeder Teresaplein

- Nelson Mandelaplein

- Lagedijk-Zuid ter hoogte van de Techniekweg en Hoogland Gedurende de wegafzettingen kan het verkeer gebruik maken van de Baronieweg en via het Theo Rooseveltplein de Weg der Verenigde Naties vervolgen.
Verblijfsverbod
Voor beide dagen geldt een verblijfsverbod rondom de Gerbrandytoren. Het is voor mens en dier verboden in het weiland rondom de toren aanwezig te zijn. Het gemeentebestuur zal hiervoor een noodverordening afkondigen. Dit biedt de politie de mogelijkheid om direct maatregelen te nemen, als iemand zich onverhoopt niet aan dit verbod houdt. Spottersplek
De Einsteinweg (parallel aan de Weg der Verenigde Naties) wordt ingericht als spottersplek. Om de veiligheid hier te waarborgen, wordt deze zijde van de Einsteinweg beide dagen voor alle verkeer afgesloten. Bedrijven gevestigd aan de Einsteinweg kunnen hier dus ook niet parkeren. Er is parkeergelegenheid op een reeds aangelegde weg in het in ontwikkeling zijnde Groene Balkon.